Trafic îngreunat pe A2, A3 și mai multe drumuri naționale din Vâlcea, Argeş, Ialomiţa şi Prahova

Trafic îngreunat pe A2, A3 și mai multe drumuri naționale din Vâlcea, Argeş, Ialomiţa şi Prahova

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, miercuri dimineață, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri naţionale şi europene din judeţele Vâlcea, Argeş, Ialomiţa şi Prahova. De asemenea, fenomenul este semnalat în municipiul Bucureşti şi pe autostrăzile A3 Bucureşti – Ploieşti şi A2 Bucureşti – Constanţa.

Autoritățile mai anunță că pe mai multe drumuri naţionale (în special, cele care străbat zonele montane) încă există un strat de zăpadă, de 1- 3 centimetri. Cele mai importante dintre acestea sunt:

– DN66A Valea Cernei – Cerna Sat (Caraş-Severin);
– DN67D Obârşia Cloşani – limita cu judeţul Caraş-Severin (Mehedinţi);
– DN13E Zagon – Barcani (Covasna);
– DN67C Rânca (Gorj).

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

ANM a emis miercuri dimineață o avertizare cod galben de ceață pentru județul Mureș, inclusiv Târgu Mureș, judeţul Gorj, inclusiv municipiul Tg. Jiu, și județul Vâlcea, inclusiv municipiul Rm. Vâlcea.

Avertizarea este valabilă până la ora 10:00, timp în care se vor semnala izolat depuneri de polei și ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.