2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
Foto: Hepta.ro

Din datele centralizate până în prezent, 2.468 de școli, din 26 de județe vor beneficia de vaccinare cu ajutorul echipelor mobile, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.

Șeful CNCAV a anunțat că sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii pentru unitățile de învățământ, în timp alte 1.062 de școli sunt arondate centrelor de vaccinare din zonă.

Cum se va realiza vaccinarea în școlile din România

În momentul de faţă, în 26 de judeţe, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele, deja, sunt active în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate.

Repet, este o situaţie centralizată la nivelul a 26 de judeţe”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în timpul conferinței de presă de marți.

22 de centre de vaccinare, deschise până în prezent în unitățile de învățământ din România

Valeriu Gheorghiță a anunțat că, în prezent, sunt active 22 de centre de vaccinare în unitățile de învățământ din România.

„În momentul de faţă sunt deschise şi active 22 de centre de vaccinare în unităţile de învăţământ în 5 judeţe – Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman şi Vâlcea.

Reamintesc faptul că la nivelul unităţilor de învăţământ, vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.