Argeș: Un șofer oprit pentru viteză avea un permis britanic, obținut după un permis maghiar, obținut după un permis românesc fals

Argeș: Un șofer oprit pentru viteză avea un permis britanic, obținut după un permis maghiar, obținut după un permis românesc fals
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Polițiștii care au oprit un șofer ce conducea cu viteză în localitatea Morăreşti au descoperit că acesta avea un permis britanic, obținut după un permis maghiar, obținut după un permis românesc fals.

Surpriză pentru polițiștii care au oprit în trafic un bărbat din Turda

Bărbatul, care e din Turda și are 42 de ani, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea pe DN 7 cu viteză mai mare decât limita legală. El avea 92 km/h în localitatea Morăreşti, într-o zonă în care limita e de 50 km/h.

Oprit de polițiști, el le-a înmânat o copie a unui permis de conducere emis de autorităţile din Marea Britanie, fără drept de conducere pe teritoriul României.

„Din verificările efectuate ulterior, cu sprijinul autorităţilor corespondente din ţările în cauză, s-a stabilit că bărbatul ar fi obţinut un permis de conducere emis de autorităţile din Marea Britanie, prin preschimbarea unui permis eliberat de autorităţile maghiare, care la rândul său a fost obţinut prin preschimbarea unui permis de conducere românesc, susceptibil a fi fals”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, citați de Agerpres.

Agenții fac acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără drept.

Urmăriți B1TV.ro și pe