Cât costă o zi de parcare la Mamaia. O zi de parcare ajunge cât o noapte de cazare

Cât costă o zi de parcare la Mamaia. O zi de parcare ajunge cât o noapte de cazare
Foto: Pixabay

Parcarea a devenit un lux pentru turiștii din Mamaia. În plin sezon, găsirea unui loc de parcare este o mare problemă, iar tarifele sunt din ce în ce mai mari.

Consiliul Local Constanţa a decis în ultimul moment să facă o majorare de 4 lei/oră, faţă de 7 lei/oră, cât se intenţiona la un moment dat. Cei 4 lei/oră se plătesc însă 24 de ore din 24. Astfel, un turist care folosește parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare (primele trei ore sunt 10 lei).

O familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare 470 de lei, iar o vacanță de o săptămână duce costul la 658 de lei, potrivit Adevărul.ro.

Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT, a precizat că tarifele de parcare din Mamaia sunt la nivelul celor din Monte Carlo.

„În centrul staţiunii Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureştiului. Se bat undeva cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa“, spune Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT.

Mamaia are 7.000 de locuri de parcare cu taxă. Tarifele sunt aceleași și pentru zone turistice ale Constanței, precum Portul Tomis sau zona peninsulară, precizează sursa citată.

În Mamaia Nord nu se percepe nicio taxă de parcare. Ar putea fi introdusă o asemenea taxă de abia de la anul.

În Eforie Nord și Eforie Sud turiștii nu plătesc parcarea.

Cele 6 stațiuni administrate de Primăria Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora) pun la dispoziția turiștilor 400 de locuri de parcare publică. Ora de parcare este 3 lei, dar ziua este doar 15 lei. În Costinești și Vama Veche nu se plătește vreo taxă de parcare.