Ce este scontarea și cum poate ajuta IMM-urile?

Ce este scontarea și cum poate ajuta IMM-urile?

Orice antreprenor, fie că este la început de drum, fie că a adunat deja ceva experiență într-un domeniu, merită să știe care sunt soluțiile financiare cele mai avantajoase la care are acces. În acest sens există diferite variante, însă unele sunt mai populare decât altele datorita condițiilor asigurate. Astfel, scontarea este o soluție care se dovedește a fi potrivita pentru nenumărate business-uri.

Ce este scontarea?

Scontarea reprezintă acel proces prin care sunt finanțate creanțele certe, lichide și exigibile care rezultă dintr-un instrument de plată certificat precum biletele la ordin sau CEC-urile. Cei interesați de o astfel de metodă de finanțare pot apela la Omnicredit, prima platforma fintech de microfinantare din România.

Cum funcționează scontarea?

Procesul de funcționare al acestei soluții este foarte simplu, iar cine își dorește obținerea finanțării o poate face prin urmarea a doar trei pasi simpli:

  • Se creează un cont de utilizator pe omnicredit.ro prin completarea informațiilor personale și validarea datelor de contact;
  • Se adaugă datele companiei;
  • Se plasează o cerere de scontare și se urmăresc pașii necesari pentru adăugarea documentelor solicitate.

După aprobare, se semnează contractul de scontare și se transmite o notificare de cesiune către debitorul cedat. Ulterior, după semnarea contractelor, banii se virează în contul bancar al aderentului, iar la scadenta, debitorul cedat realizează plata în contul Omnicredit, pe baza notificării de cesiune.

Cine poate folosite serviciile de scontare?

Business-uri care operează în nenumărate domenii pot opta pentru serviciile de scontare, dar în special cele care lucrează cu statul, micii producători, retailerii sau cei care operaza în transporturi și construcții.

Care sunt principalele avantaje?

Principalul avantaj pe care îl asigură Omnicredit este reprezentat de faptul că întregul proces se derulează exclusiv online. Se poate opta pentru scontare cu un minim de documente, ceea ce oferă mai multa flexiblitate oricărui antreprenor. De asemenea, finanțarea este rapida și are loc în doar câteva ore, pe când oricare alta modalitate de finanțare tradițională necesita mult mai mult timp. Un alt mare plus este acela că prin scontare primești chiar și până la 100% din valoarea instrumentelor girate, ocazie cu care se poate acoperi imediat nevoia de lichidități.

Soluția permite plata pe loc sau în avans a furnizorilor și asigura companiile că nu rămân în urma cu achitarea taxelor către stat. În plus, plata salariilor nu vă mai reprezenta o problema pentru că firmele vor dispune de sumele necesare în acest sens. Nu sunt necesare garanții materiale și, mai mult, nu este afectat gradul de îndatorare al firmei. Alte avantaje sunt și cashflow-ul predictibil alaturi de îmbunătățirea indicatorilor de lichiditate. Nu în ultimul rand, Omnicredit oferă consiliere și suport, iar echipa de profesioniști are o bogata experiență în domeniu.

Cu alte cuvinte, finanțarea prin scontare a biletelor la ordin și CEC-urilor reprezintă poate una dintre cele mai la îndemăna soluții pentru companiile care au acum ocazia de încasare în avans a contravalorii instrumentelor cu plata la termen. Nu este nevoie de deplasare până la instituții financiare, iar capitalul de lucru se obține mai simplu că niciodată. Astfel, se facilitează dezvoltarea oricărei afaceri, iar antreprenorii au parte de tot sprijinul necesar pentru a se bucura de un succes deplin.

Pe platforma Omnicredit este disponibil un calculator foarte ușor de folosit și foarte practic. Prin intermediul acestuia, orice utilizator poate vedea instant care sunt cifrele de interes. Se alege valoarea facturii, de la 500 de lei până la 250.000 de lei și se alege scadenta acesteia, de la 7 la 120 de zile. Astfel, se poate afla pe loc suma finanțată.

Orice antreprenor se poate confrunta cu numeroase obstacole în drumul sau către succes, însă cele mai multe dintre acestea sunt de ordin financiar. Omnicredit și-a propus să facă diferență în lumea afacerilor din Romania, oferind tot sprijinul necesar pentru a creste microintreprinderile și micile întreprinderi, considerand că acestea sunt motorul economiei. Platforma creata aduce diversitate prin cele 8 produse financiare personalizate în așa fel încât să acopere toate nevoile financiare ale antreprenorilor. Se căștiga mult timp prin faptul că durează doar câteva secunde pentru a face un cont pe site, iar în decurs de numai o ora este oferita decizia de creditare care, daca aduce un răspuns pozitiv, presupune că în alte 8 ore să fie virata în cont suma solicitata.

Se pune accent pe comunicare la Omnicredit, motiv pentru care toți utilizatorii au la dispoziție un asistent virtual, dar și un specialist call center care să vina cu soluții pentru orice posibila problema. Acesta este un domeniu în care experiență își spune cuvântul, astfel că echipa de profesioniști este pregătită să ofere consiliere tuturor antreprenorilor pentru a-i ajuta să își dezvolte afacerile.

Lasă-te pe mâinile specialiștilor Omnicredit care vin cu o platforma foarte eficienta ce promite mai multa libertate pentru oamenii de business din Romania și mai puține griji financiare.

Urmăriți B1TV.ro și pe