CORONAVIRUS | Raed Arafat: Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Măsuri la nivel local pot fi luate acolo unde este nevoie (VIDEO)

CORONAVIRUS | Raed Arafat: Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Măsuri la nivel local pot fi luate acolo unde este nevoie (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), spune că autoritățile nu au intenția de a impune un lockdown general în România. Într-o intervenție pe B1 TV, Arafat a precizat însă că restricții locale pot fi instituite acolo unde este nevoie.

Raed Arafat spune că autoritățile nu iau în calcul acum instituirea unuilockdown general în România

Întrebat dacă este de așteptat ca dacă numărul de cazuri de COVID-19 va crește după sărbători, să fis instituite noi restricții la nivel național, Raed Arafat a răspuns: ”Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Măsuri localizate, cum am luat până acum – și acum avem un număr de localități care sunt în carantină – astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori pe care le analizează colegii de la DSP și de la INSP. Da, astfel de măsuri pot fi luate acolo unde este nevoie”.

Carantina a fost prelungită în mai multe localități din județul Ilfov

În acest moment se află în carantină mai multe localități din județul Ilfov, măsură care a fost prelungită recent cu încă șapte zile.

Începând din 1 ianuarie, a fost prelungită carantinaîn orașul Bragadiru și comunaChiajna. Asta în condițiile în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cucoronavirus, calculată la data de 1 ianuarie 2021, este de 6,64 la mia de locuitori în Bragadiru și de 4,82 la mie în Chiajna.

Ulterior,pe 2 ianuarie autoritățile din Ilfov au decis prelungirea carantinării și în localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni.

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, calculată la data de 1 ianuarie 2021, pentru perioada 18.12.2020 – 31.12.2020, se prezenta astfel: Corbeanca – 5,81 la mia de locuitori, Dobroești – 5,38 la mia de locuitori, Otopeni – 5,63 la mia de locuitori și Popești-Leordeni – 5,73 la mia de locuitori.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)