Experiența unei românce, după un concediu pe litoralul din Albania: „Pentru noi, care avem copii, nu este o țară de recomandat”

Experiența unei românce, după un concediu pe litoralul din Albania: „Pentru noi, care avem copii, nu este o țară de recomandat”
Foto: Pixabay

În plin sezon estival, după doi ani de pandemie, românii aleg din nou destinații dincolo de graniță pentru vacanța de vară. Grecia și Turcia sunt de departe principalele ținte, însă unii optează și pentru Albania, Macedonia sau Croația.

Este și cazul unei românce care și-a planificat concediul din acest an pe litoralul din Albania, acolo unde nu a avut parte de experiența așteptată.

Albania, mult sub așteptări

Unii români afirmă că litoralul din Albania oferă condiții similare cu cele din Grecia sau Turcia, însă o româncă a povestit despre neajunsurile de acolo, fiind convinsă că nu va reveni în viitorul apropiat în locul pe care l-a ales în acest an pentru vacanță.

„Albania este o țară cu mult potențial. Are niște peisaje uimitoare, asta dacă stai în dreapta sau cu mășină oprită. Drumurile foarte bune, dar destul de înguste, majoritatea întortocheate (din ce am parcurs noi)”, a afirmat românca, citează ziare.com.

Aceasta și-a petrecut concediul împreună cu soțul și cei doi copii, alături de o altă familie, însă susține că au existat neînțelegeri în ceea ce a privit cazarea, exprimându-și totodată dezamăgirea vizavi de plajele pe care le-a găsit.

„Plajele celebre foarte aglomerate, nu neapărat de persoane, cât de șezlonguri foarte îngrămădite. Sarande ca și oraș e foarte aglomerat, infrastructură la pământ- se construiește mult pe infrastructură veche. Haos în trafic, poliția prezentă degeaba. Accesul cu mașina la plaje este greoi- drumuri neasfaltate- doar celebra lor roca tăiată și ascuțită. Plajele din Ksamil, foarte frumoase, foarte aglomerate. Plajele doar cu pietre – mari- mici toate dimensiunile le gășiți în Albania”, a adăugat femeia.

„Albanezii sunt foarte șmecheri!”

Dezamăgită de condițiile găsite în vacanță, românca și-a exprimat nemulțumirea și față de gazdele albaneze, pe care le-a caracterizat ca fiind „șmechere”, în încercarea de a obține cât mai mulți bani.

„Plata cu cardul aproape inexistentă. Până și la reprezentanța Vodafone din Sarande, soțului nu i s-a permis să plătească cu cardul. La ei bonul fiscal e o glumă. Per total, pentru noi a fost o experiență. Zilnic ne mai „amuzam” de ceva…Albania este o țară frumoasă, dar o văd mai only adults. Este genul de țară de luat la pas. Pentru noi care avem copii, nu este o țară de recomandat, este genul acela de vazut o dată-n viață”, a conchis turista care a rămas impresionată doar de peisaje și de mâncarea foarte bună pe care a primit-o.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:21 - Explozie uriașă la o moschee din capitala afgană, Kabul: Cel puțin 20 de persoane au murit
22:17 - Surse: PSD vrea ca UDMR să rămână la guvernare / Președintele Iohannis, tot mai irelevant, a cerut degeaba ca liderii maghiari să prezinte clarificări publice față de declarațiile lui Viktor Orban
21:51 - Nepotul lui Gheorghe Turda s-a căsătorit. Marele eveniment s-a petrecut în Maramureș și a avut peste 700 de invitați
21:48 - Nadia Comăneci, dezvăluiri neașteptate despre David Popovici: „Aștept să ne revedem curând”
21:37 - Polițiștii de penitenciare îi cer premierului Ciucă să-și demită consilierii / Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu, complet nepregătiți în discuția cu sindicaliștii care au protestat la Guvern
21:08 - Herson: Atac fulgerător realizat de ucraineni. Forțele armate au reușit să distrugă o bază militară rusă
21:08 - Românii amendaţi în pandemie pentru că nu au completat formularul PLF pot cere restituirea banilor. Ce au de făcut
20:52 - Marius Pașcan: „Liderii Ungariei sunt și europeni, și cu rușii pentru resurse. Se fac că nu văd războiul dacă interesul o cere” / Prim-vicepreședintele PMP a condamnat reacția UDMR la discursul „absolut rasist” al lui Viktor Orban (VIDEO)
20:40 - Cătălin Botezatu, pentru prima oară în Vama Veche! Cu ce impresii a rămas vedeta: „Parcă nu ești în Romania”
20:32 - Mihai Bendeac a devenit tată? Dezvăluiri surprinzătoare: „Mi-a dat o fotografie, o ecografie și cu mâna ei cu perfuzia”