Grecia, ca înainte de pandemie / Care sunt insulele pe care se mai pot face încă rezervări

Grecia, ca înainte de pandemie / Care sunt insulele pe care se mai pot face încă rezervări
Mykonos, Grecia. Foto: Hepta - Bestimage / Sandrine Thesillat / Panoramic / Bestimage

În plin sezon estival, Grecia a revenit principala destinație de vacanță a turiștilor, iar aglomerația de pe litoralul elenilor confirmă cererea mare din partea vizitatorilor.

Mai multe insule grecești se apropie de ocupare completă, în timp ce altele așteaptă în continuare turiștii care își fac rezervări de pe o zi pe alta, au declarat oficialii locali pentru AMNA, notează ziare.com.

Rapoartele întocmite în această vară tind să confirme faptul că Grecia va bifa în acest sezon un număr record de vizitatori.

Grecia, destinația preferată de turiști / Ce insule sunt la capacitate maximă și unde se mai pot face încă rezervări

Cifrele atestă că insulele Ciclade sunt acum mai căutate decât în anul 2019, înainte de pandemie. Sursa citată menționează că oficialii greci se așteaptă ca luna august să fie și mai aglomerată, ținând cont de numărul de rezervări efectuate, precum și de rata de anulare a concediilor.

Insulele nordice din Marea Egee au revenit și ele printre destinațiile alese de turiști, notează greekreporter.com.

Care sunt cele mai aglomerate insule grecești

Andros, Naxos și Santorini sunt insulele care au fost complet rezervate pentru luna august, în timp ce Ios și Sifnos le urmează, fiind ocupate în proporție de 90%.

La polul opus se află Mykonos, care găzduiește turiștii deciși pe ultima sută de metri, pe aceia care fac rezervări cu doar câteva zile înainte de vacanță.

„Ne angajăm în mod constant să creștem poziția Santorini ca destinație de lux și să dezvoltăm turismul de nișă”, a spus primarul din Santorini, Antonis Sigalas, pentru AMNA.

De asemenea, sursa citată scrie că în Naxos sosirile cu vaporul au crescut cu 200% în luna mai față de 2019 și cu peste 94% în iunie față de 2021, atrăgând turiști din Franța, Italia, Marea Britanie, Germania și Statele Unite, potrivit declarațiilor făcute de Vangelis Katsaras, adjunct pentru Turism din Naxos și Micile Ciclade.

Acesta a adăugat că rezervările au fost la sută la sută în iulie și la fel vor fi pentru august, precum și pentru o parte din luna septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe