EXCLUSIV // IGSU, precizări despre mesajele RO-ALERT: A fost transmisă o singură avertizare. În cazul telefoanelor cu un anumit sistem de operare se primește repetitiv. Mesajul va fi primit din trei în trei ore, până se termină valabilitatea

EXCLUSIV // IGSU, precizări despre mesajele RO-ALERT: A fost transmisă o singură avertizare. În cazul telefoanelor cu un anumit sistem de operare se primește repetitiv. Mesajul va fi primit din trei în trei ore, până se termină valabilitatea
sursa foto: pixabay

EXCLUSIV // În contextul în care incidența infectării cu noul coronavirus a depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori în Capitală, autoritățile au avertizat populația printr-un mesaj RO-ALERT, prin intermediul căruia sunt transmise informații despre răspândirea accelerată a infectărilor în municipiul București, dar și despre măsurile care au intrat în vigoare. Mesajul în limba română a fost urmat la scurt timp de un mesaj în limba engleză.

Având în vedere că în anumite cazuri avertismentul RO-ALERT a fost transmis în mod repetat, pe rețelele de socializare au existat voci nemulțumite care au interpretat alerta autorităților ca o încercare de a panica populația.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgenă (IGSU) a precizat pentru B1.RO că mesajul RO-ALERT a fost emis ca urmare a deciziei Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Autoritățile au decis transmiterea unui singur mesaj, însă din cauza sistemului de operare iOS este posibil ca unele persoane să îl primească în mod repetat, din trei în trei ore.

Prin urmare cei care au un telefon cu sistem de operare iOS au primit primul mesaj RO-ALERT în jurul orei 11. A urmat un al doilea mesaj în jurul orei 14 și ar urma să mai primească aceeași avertizare în jurul orei 17, urmând ca valabilitatea mesajului să expire.

“Aceste alerte au fost transmise și alte orașe, încă de săptămâna trecută și vor fi transmise în continuare acolo unde este cazul.

Mesajul a fost transmis astăzi o singură dată, doar că în cazul unui anumit tip de telefon cu un sistem de operare iOS îl primește repetitiv pe toată durata de valabilitate a mesajului, adică până la ora 17. Mesajul va fi primit din trei în trei ore, că așa este sistemul de operare al telefonului setat. Dacă mesajul a fost primit prima dată la ora 11, va mai fi primit peste trei ore, deci la ora 14 și încă o dată la ora 17. Ulterior expiră valabilitatea mesajului și nici posibilitatea de a-l mai primi. Asta este o particularitate pentru telefoanele cu sistemul de operare iOS”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGSU, Maior Marin Adrian.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)