Lista localităților cu incidență mai mare de 3 la mie a fost actualizată. Peste 40 de orașe, în scenariul roșu

Lista localităților cu incidență mai mare de 3 la mie a fost actualizată. Peste 40 de orașe, în scenariul roșu
Foto: Inquam Photos / George Călin

Autoritățile au actualizat lista localităților cu o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori. Astfel, 46 de orașe și alte 306 sate și comune sunt în scenariul roșu, spre deosebire de ziua de 22 septembrie.

Astfel, în data de 22 septembrie, existau 266 de localități în scenariul roșu, în timp ce joi, 23 septembrie, au fost raportate 306. Odată ce localitățile depășesc pragul de 3 la mie în ceea ce privește infectarea cu COVID-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trebuie să se întrunească pentru a vedea ce măsuri vor fi impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Miercuri, Capitala a intrat în scenariul roșu, după ce a depășit incidența de 3 la mie. În aceeași situație mai sunt județele Ilfov, Satu Mare și Timiș.

Întreaga listă a localităților ce au depășit incidența de 3 la mia de locuitori poate fi consultată aici!

În localitățile în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, accesul la evenimente, în restaurante, baruri și cafenele se va face în baza certificatului verde digital.

CNSU a aprobat noi măsuri, în funcție de rata de incidență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  (CNSU) a adoptat Hotărârea 73 ce cuprinde noi măsuri în contextul pandemiei de coronavirus.

CNSU propune creșterea de la 4 la 6 la mie a pragului dincolo de care se impune carantina în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Sunt exceptate persoanele vaccinate, care fac dovada prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Comitetul mai propune creșterea de la 4 la 6 la mie a pragului dincolo de care programul de lucru cu publicul al operatorilor economici se limitează în intervalul 05.00 – 18.00.

CNSU mai vrea, de asemenea, delimitarea în centrele comerciale a zonelor de servire, așa încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său