Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au fost vaccinați anti-COVID-19

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au fost vaccinați anti-COVID-19
Foto: facebook.com/FamiliaRegala

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, se arată într-un anunț publicat pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au primit vaccinul anti-COVID-19

„Majestatea Sa s-a vaccinat împotriva COVID-19. Luni, 25 ianuarie 2021, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au primit prima doză a vaccinului la spitalul Rețelei Private de Sănătate „Regina Maria” din municipiul Cluj-Napoca. Familia Regală se află în această perioadă la Castelul Regal de la Săvârșin”, se arată în anunțul citat.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au fost vaccinați anti-COVID-19

Cel alți membrii au familiilor regale europene s-au vaccinat

Astfel, Majestatea Sa Margareta, în vârstă de 71 de ani, se înscrie în lista membrilor familiilor regale europene care au primit vaccinul împotriva noului coronavirus.

Primul monarh european căruia i-a fost administrat serul anti-COVID-19 a fost Regina Margareta a II-a a Danemarcei, în vârstă de 80 de ani, care a fost vaccinată pe 1 ianuarie.

”Majestatea Sa Regina a fost vaccinată astăzi împotriva COVID-19. Regina va primi o a doua doză de vaccin în aproximativ trei săptămâni”, a transmis atunci Casa regală daneză.

Ulterior, pe 9 ianuarie, și Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi prinţul consort Philip, de 99 de ani,au primit vaccinul împotriva coronavirusului, potrivit unui anunț venit de la Palatul Buckingham.

Potrivit presei britanice, Regina a decis să facă publică această informație pentru a împiedica răspândirea unor date inexacte și pentru a nu alimenta eventualele speculații. În Regatul Unit, campania de vaccinare a început cu imunizarea vârstnicilor.

Pe 15 ianuarie și Regele Suediei, Carl Gustav al XVI-lea, în vâsrtă de 74 de ani, şi regina Silvia, de 77 de ani, au primit prima doză din vaccinul anti-coronavirus.

„Marea vaccinare împotriva COVID-19 este acum în curs de desfăşurare în toată ţara noastră. Sper că toţi cei care vor avea posibilitatea de a fi vaccinaţi în lunile următoare să aleagă să o facă (…) astfel încât să putem trece împreună şi cât mai repede posibil prin această perioadă dificilă”, a transmis Regele Carl Gustav al XVI-lea printr-un comunicat de presă.

Câți români au primit până acum vaccinul anti-COVID-19

În România este în desfășurare a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare, în care se încadrează persoanele de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații din sectoarele de activitate esențiale.

Potrivit datelor transmise duminică de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), de la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020 și până acum, pe teritoriul României, au fost vaccinate 433.129persoane din care: 419.973 persoane au primit prima doză, iar 13.156 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze din serul împotriva noului coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”