Momentul în care George Simion a fost atacat cu cerneală de un huligan, la Iași. Reacția copreședintelui AUR (VIDEO)

Momentul în care George Simion a fost atacat cu cerneală de un huligan, la Iași. Reacția copreședintelui AUR (VIDEO)
George Simion, la Iași, 24 ianuarie / Foto: Octav Ganea, Inquam

Cu ocazia Unirii de la 1859, pe 24 ianuarie, George Simion, Claudiu Târziu și Călin Georgescu au celebrat la Iași, alături de mii de români. La un moment dat au încins o horă, iar printre cei prezenți s-a aflat și un huligan care l-a atacat pe liderul AUR cu cerneală.

Cetățeanul care l-a atacat pe Simion nu a depus mare efort. Copreședintele partidului conservator nu a fost însoțit de gardieni, de SPP-iști și astfel, individul s-a dus direct către liderul pro-unionist și l-a mânjit. Într-un video publicat în social media a fost surprins momentul.

Cum a reacționat George Simion, după ce a fost mânjit cu cerneală de un huligan (VIDEO)

George Simion și-a păstrat calmul și nu a răspuns agresiv fizic sau verbal. Potrivit acestuia, jandarmii au intervenit, l-au ridicat pe protestatarul infiltrat în mulțime. Mai apoi, după ce a ajuns din nou la microfon, Simion a solicitat ca huliganul să nu fie amendat.

„Nu mă tem. A aruncat cineva cu cerneală. Ăsta nu e motiv să ne strice bucuria şi sărbătoarea. Să stropească, nu e nicio problemă, dar să ţină minte cine a condus ţara timp de 32 de ani. Eu nu mă supăr.

Rog poliţia să nu-l amendeze pe individ, oricine ar fi. Nu voi face plângere. E o sărbătoare naţională. Dacă aşa a considerat el să facă… Noi îl iubim şi îi iubim pe toţi românii, indiferent de apartenenţa politică”, a spus George Simion, a declarat Simion.

Urmăriți B1TV.ro și pe