George Simion, stropit cu cerneală la Marșul Unioniștilor, organizat de Ziua Unirii Principatelor Române (FOTO + VIDEO)

George Simion cere alegeri anticipate/ FOTO: George Simion, la Iași, 24 ianuarie / Sursa: Octav Ganea, Inquam

Mii de cetățeni s-au strâns la Iași, pentru a celebra ziua de 24 Ianurie, Unirea Principatelor Române, înfăptuită de către Alexandru Ioan Cuza și marii lideri politici din secolul XIX. Luni, în orașul din Moldova, copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu au fost prezenți la eveniment, alături de propunerea de premier a partidului conservator, Călin Georgescu.

Marșul unionist a fost pașnic, dar au existat și excepții. Un individ din mulțime l-a stropit pe față la un moment dat pe George Simion cu cerneală. Protestatarul a fost reținut rapid de jandarmi. Apoi, evenimentul a continuat fără probleme.

La eveniment au fost prezenți mai mulți artiști de muzică populară, pro-bono, potrivit lui George Simion.

„Suntem aici pentru că este dreptul nostru, suntem aici pentru că suntem reprezentanți ai poporului român și pentru că poporul român își poate asuma prezența la o zi națională fără să fie îngrădit cu garduri, cu botnițe, cu lese și cu legi date împotriva poporului român. 

Pentru că ei dau 50.000-100.000-200.000 de euro pe spectacole, artificii, când e zi de sărbătoare, noi am umplut astăzi Piața Unirii și facem fără nicun leu. Toți artiștii care sunt în fața voastră au venit pro-bono, din dragoste pentru țară și vreau să le mulțumim!”, a declarat George Simion.

Prima reacție a lui George Simion, după ce a fost stropit cu cerneală, la Marșul Unioniștilor

Imediat după ce a fost pătat cu cerneală, în timpul horei unirii, Simion a oferit prima reacție.

„Ei pot să arunce cu orice în noi, nu ne intimidează. Doar hoții se tem. Noi ne temem doar de bunul Dumnezeu. Am oferit ieșenilor astăzi și vreau să vă transmit tuturor că vă iubesc. Până acum, horele erau organizate separat. Autoritățile într-o parte și cum spun ei, prostimea, în altă parte. Acum suntem cu toții împreună.

Acum poate să vină oricine să vină să ne omoare, să ne facă dosare penale. Noi nu suntem fricoși. Au aruncat cu chestii d-astea și în Emil Constantinescu, Ion Rațiu, Corneliu Coposu”, a declarat Simion.

Manifestațiile vor continua astăzi la Focșani, de la ora 17:00, potrivit liderului AUR.

Primarul din Iași, penelistul Mihai Chirica, a interzis evenimentele în aer liber pentru 24 ianuarie 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
00:00 - Liderii UE avertizează: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
23:43 - Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
23:39 - Cristina Ich vorbește deschis despre relația cu fiul lui Victor Pițurcă: „A fost o perioadă în care efectiv îmi venea să fug de acasă”
23:18 - Sebastian Dobrincu, pierderi mari în afaceri. Ce se întâmplă cu averea tânărului milionar
23:04 - Capră – eroină în Ucraina: a declanșat mai multe grenade și a rănit aproximativ 40 de soldați ruși
22:55 - Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
22:52 - Cristian Popescu Piedone va primi o sumă imensă de bani de la Direcția Națională Anticorupție
22:38 - Diplomația rusă – reacții contradictorii la decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderarea la UE
22:26 - Aurescu, după ce R.Moldova a devenit candidat pentru aderarea la UE: „Se datorează în foarte bună măsură și eforturilor României, mai ales ale președintelui” / Cum a contribuit România la noul Concept Strategic al NATO (VIDEO)