Nelu Tătaru: Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim. Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician

Nelu Tătaru: Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim. Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat miercuri, că valul patru al pandemiei „ne-a determinat să ne trezim şi să vedem realitatea dură, necontaminată de persoane cu păreri neavizate”.

„Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Joaca de-a populismul nu îşi are locul

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că „acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate”.

„Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru.

„Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

„Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru.

În România, în ultimele 24 de ore au fost raportate 14.950 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 512 decese dintre care 4 anterioare, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

DSP a anunțat că rata de infectare în București a scăzut sub 16 la mia de locuitori, la raportarea de miercuri. Astfel, în ultimele 14 zile, Capitala înregistrează o incidență cumulată de 15,93 de cazuri la mia de locuitori. În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 16,13.

Spitalul Universitar de Urgență București are morga plină

Imagini dramatice au fost surprinse la morga Spitalului Universitar din București, acolo unde nu mai există locuri libere pentru depozitarea cadavrelor persoanelor decedate din cauza COVID-19.

În ultima perioadă, la spitalul Universitar din București au fost cozi de ambulanțe care aduceau pacienți COVID în stare gravă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe