Nicolae Ciucă: În România au intrat 118.000 de refugiați ucraineni și au rămas 46.000. Dintre ei, circa 18.000 sunt minori (VIDEO)

Nicolae Ciucă: În România au intrat 118.000 de refugiați ucraineni și au rămas 46.000. Dintre ei, circa 18.000 sunt minori (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri dimineață, că 118.461  de refugiați ucraineni au intrat în România de la începutul invaziei ruse în țara lor. Dintre ei, circa 70.000 au părăsit România, iar 46.435 au rămas la noi în țară, adică 39%.

Ciucă, despre refugiații ucraineni în România

„E important de precizat că 1.070 de ucraineni au solicitat azil, din care 476 au rămas în centrele de azil din țara noastră.

Dintre ucrainenii care au decis să rămână în România, circa 18.000 sunt minori.

Azi dimineață, împreună cu miniștrii Educației, Fiannțelor, de Interne și Familiei am căutat și găsit soluții care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenția cuvenită acestor 18.000 de minori.

E foarte important ca activitatea la nivelul Guvernului să poată fi coordonată cu activitatea la nivelul autorităților locale.

Împruenă că Ministerul de Externe suntem în legătură permanentă cu Ambasada Ucrainei la București, ca să avem datele legate de trasabilitatea și prezența pe teritoriul României a ucrainenilor”, a declarat Ciucă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ziua 7 de război în Ucraina. Rușii atacă din toate părțile, ucrainenii rezistă eroic

Ucraina a intrat, miercuri, în a șaptea zi de război declanșat de Rusia.

„Începând cu ora 6:00, 2 martie, a șaptea zi a războiului Rusiei în Ucraina, forțele ruse încearcă să avanseze în toate direcțiile. Armata noastră se opune pretutindeni și suferă pierderi. Nereușind să avanseze, forțele ruse continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe pentru a intimida civilii”, a transmis armata ucraineană.

Rușii „nu știu nimic despre Kiev, despre istoria noastră, dar au ordin să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara și pe noi toți. (…) Azi, ucrainenii sunt un simbol al invincibilității”, a declarat, miercuri dimineață, președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia
11:40 - O tânără mămică a avut parte de șocul vieții sale după ce a născut. Totul s-a întâmplat de Sfântul Nicolae
11:33 - Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei
11:21 - Reacția lui Culiță Sterp la apariția informațiilor conform cărora ar fi omorât un om: „M-ați făcut criminal, asta nu o să rămână așa”. Ce măsuri va lua artistul
11:20 - Surse: România insistă pentru un vot pe aderarea la Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Țara noastră ar putea fi primită în ciuda opoziției manifestate de Austria, într-o premieră istorică (VIDEO)
11:13 - Cine e Jenna Ortega, actrița principală din Wednesday. Detalii pe care nu le știai despre ea
10:59 - Antonio Guterres (ONU): Omenirea a devenit o armă de extincție în masă. Lăsând la o parte visurile iluzorii ale miliardarilor, nu există o Planetă B / Canada cere o țintă de 30% pentru conservarea naturii
10:55 - Poștașii din Vaslui se modernizează. Pensia vine mai rapid pe biciclete electrice