Peste 500 de membri ai Tineretului Național Liberal și ai Cluburilor Studentești Liberale devin voluntari DSP în toată țara

Peste 500 de membri ai Tineretului Național Liberal și ai Cluburilor Studentești Liberale devin voluntari DSP în toată țara
sursa foto: pixabay

În contextul în care DSP-urile duc lipsă de personal pentru a răspunde în timp util solicitărilor venite din partea românilor infectați cu COVID-19, peste 500 de membri ai Tineretului Național Liberal (TNL) și ai Cluburilor Studentești Liberale (CSL) vor deveni voluntari în centrele din toată țara.

Organizațiile TNL și CSL din toată țara merg cu voluntari către Direcțiile de Sănătate Publică, pentru a da o mână de ajutor în call-center-urile la care sună zilnic sute de oameni.

Într-un gest de solidaritate cu autoritățile din prima linie anti-covid 19, tinerii liberali aduc în această acțiune susținută peste 500 de voluntari și răspund astfel apelului medicilor din Direcțiile de Sănătate.

Medicii se confruntă cu o presiune majoră, situație prezentă în fiecare dispecer DSP care oferă informații celor care le solicită la numerele de telefon dedicate și desfășoară în același timp, telefonic, anchetele epidemiologice.

TNL si CSL încurajează voluntariatul și îi îndeamnă pe toți cei care doresc să se implice alături de autorități să acceseze informațiile despre procedura înscrierii voluntare la call-center-urile Direcțiilor de Sănătate Publică. Împreună vom depăși criza sanitară!

“TNL s-a implicat de la bun început în lupta contra pandemiei. Acum, ajutorul nostru este cu adevărat necesar în call-center-urile DSP din întreaga țară, unde angajații sunt depășiți de volumul mare de muncă. Este modul nostru de a mulțumi personalului medical și de a arăta că ne pasă și suntem alături de autorități în acest efort comun. Fiecare dintre colegii mei voluntari înțelege momentul extrem de dificil în care contează orice contribuție. Niciunul dintre ei nu va fi expus riscului îmbolnăvirii, dar contribuția fiecăruia va conta enorm”, susține Mara Mareș, președinta Tineretului Național Liberal.

„Studenții liberali din întreaga țară își oferă sprijinul în această perioadă grea. Colegii noștri doresc să pună umărul la traversarea acestei crize sanitare. Așadar peste 500 dintre ei vor face voluntariat in call-center-urile DSP pentru a-i ajuta pe angajații de acolo, care de foarte multe ori sunt depășiți de numărul mare al solicitărilor. Acesta este modul nostru de a spune nu doar că ne pasă, dar că putem să ajutăm. Este important ca în aceste vremuri să trecem peste orgolii politice, peste confortul personal și să ne unim în acest război cu virusul, pe care sunt convins că îl vom câștiga. Le mulțumesc studenților liberali și îi îndemn pe toți studenții din România să se implice!” susține Mihai Ionescu, coordonatorul Cluburilor Studentești Liberale.

PremierulLudovic Orbana lăudat, la începutul lunii activitatea unor DSP-uri din țară, care au reușit să-și adapteze activitatea la noile condiții generate de creșterea considerabilă a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Acesta a precizat că ele trebuie să servească drept exemplu altor DSP-uri, care mai au de lucrat la capitolul rapiditate. Întrebat dacă există personal suficient pentru ca Direcțiile să țină pasul cu numărul tot mai mare de anchete epidemiologice ce trebuie efectuate, șeful Guvernului a susținut că există soluții și s-a referit în mod deosebit la rezidenți și la voluntari.

„Le-am și dat exemple ce s-a întâmplat în București. Duminică am participat la un eveniment foarte frumos, în care aproximativ 150 de studenți de la Medicină participă în mod voluntar pentru a susține activitatea DSP-ului, participând la call centre și la realizarea anchetelor epidemiologice. De asemenea, am dat exemplul Ambulanței în care, urmare a intervenției dlui Primar General Nicușor Dan, au fost suplimentate efectivele pentru ambulanță cu 40 de cadre medicale din rețeaua școlară, care vor deservi sistemul de ambulanță pentru a permite recoltarea probelor de la persoanele care solicită și se află în cadrul definiției de caz. Deci există rezidenții… Sunt soluții și, în ultimă instanță, se poate inclusiv pe bază de voluntariat, sunt oameni dispuși să ajute”.