PROTEST la groapa de gunoi de la Vidra, în apropiere de București. Oamenii se plâng de mirosurile insuportabile (FOTO, VIDEO)

PROTEST la groapa de gunoi de la Vidra, în apropiere de București. Oamenii se plâng de mirosurile insuportabile (FOTO, VIDEO)

Poblema mirosurilor de la gropile de gunoi din jurul Capitalei, ce trebuiau de mult închise, îi scoate pe oameni în stradă. Sute de persoane au protestat în fața gropii de gunoi din comuna ilfoveană Vidra cu pancarte pe care scria “Poluarea ucide”.

Mirosul înțepător este insuportabil, spun oamenii. Mai ales seara, după ora 23.00, când sunt arse deșeurile.

La protest a participat și primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, care susține că și pânza freatică este afectată de poluare și cere rezolvarea problemei înaintea îmbolnăvirii iminente a localnicilor, transmitebucurestifm.ro.

PROTEST la groapa de gunoi de la Vidra, în apropiere de București. Oamenii se plâng de mirosurile insuportabile

Reprezentanții Eco Sud neagă tot, afirmând că groapa de gunoi pe care o administrează este în legalitate.

„Mirosurile de care oamenii se plâng au cu totul alte surse, care vin din zona Sinteștiului mai ales, unde sunt tot felul de acțiuni de ardere a cablurilor ș.a.m.d. și din zone de depozite de deșeuri care sunt ilegale, făcute pe raza tuturor acestor comune limitrofe, care într-adevăr produc miros. La momentul actual, depozitul ecologic Vidra deține toate autorizațiile de funcționare: autorizație de ape, autorizație integrată de mediu, este certificat pe sistemele de management integrat, deține licență ANRSC clasa I pentru funcționare, ceea ce atestă că activitatea noastră este una conformă și în limitele normativului după care funcționăm”, a declarat directorul general adjunct al Eco Sud, Roxana Manea, potrivit bucurestifm.ro.

Probleme grave sunt și la groapa de gunoi administrată de IRIDEX de la Chiajna. Mirosul insuportanbil este degajat mai ales noaptea și afectează nordul Capitalei, adică aproape întreg Sectorul 1.

”Groapa de Gunoi Iridex are capacitatea de stocare a deșeurilor depășită, poluează cu gaze toxice, dintre care cel mai des menționat de cetățeni este hidrogenul sulfurat, aflat în compoziția gazului de depozit provenit din fermentația deșeurilor”, a transmis primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, printr-uncomunicat.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 susține că Autorizația de Mediu emisă pentru Groapa de Gunoi Iridex ar fi ilegală, pentru că administratorii acesteia nu au prevăzut un Fond pentru închidere și postînchidere, așa cum cere legea. (Detalii AICI)

Tags: