Șofer de tir beat criţă, oprit înainte să provoace o tragedie. „Am reuşit să-i luăm cheile. Arăta în ultimul hal” (VIDEO)

Șofer de tir beat criţă, oprit înainte să provoace o tragedie. „Am reuşit să-i luăm cheile. Arăta în ultimul hal” (VIDEO)
Foto: ebihoreanul.ro

Un bărbat de 39 de ani din Belarus, șofer de tir, era să producă o tragedie pe o șosea din Bihor. El s-a urcat la volan deși era beat criță și a făcut slalom printre maşini. Noroc de un alt șofer, că l-a claxonat până l-a scos pe marginea șoselei. I-a luat apoi cheile din contact și a sunat la 112.

Un șofer din Belarus era să provoace o tragedie în România

Șoferul din Belarus a băut în pauza obligatorie de odihnă, apoi s-a urcat la volanul tirului cu destinația Oradea.

Era atât de beat că nici nu reușea să țină tirul în linie dreaptă. La un moment dat, el a ajuns pe contrasens și a fost pe punctul de a lovi un alt autoturism.

Un alt șofer, care conducea în spatele lui, a văzut totul, s-a speriat și a început să claxoneze.

„Eu m-am gândit că poate a păţit ceva, un infarct. Sau a adormit la volan. Nici nu m-am gândit că e sub influenţa băuturilor alcoolice”, a susținut Călin Trifa, potrivit Observator News.

Cum a fost evitată tragedia

Abia doi kilometri de slalom printre zeci de maşini şi într-un cor de claxoane, şoferul beat s-a oprit.

„A încetinit camionul, după care am fugit eu cu încă un conducător auto. Am reuşit să ne urcăm în camion şi să luăm cheile şoferului. Arăta în ultimul hal. Băut foarte mult”, a mai spus Trifa.

Ei au sunat la 112, iar șoferul beat a fost reținut 24 de ore.

În acest caz a fost deschis un dosar penal, șoferul având o concentraţie de 1,38 mg-l alcool pur. O astfel de alcoolemie poate fi atinsă la o oră după ce a consumat jumătate de litru de vodcă sau cinci litri de bere.

Urmăriți B1TV.ro și pe