Un bărbat din Arad a ameninţat angajaţii de la Evidenţa Persoanelor că le va da foc şi va pune o bombă. A intervenit o echipă pirotehnică a SRI

Un bărbat din Arad a ameninţat angajaţii de la Evidenţa Persoanelor că le va da foc şi va pune o bombă. A intervenit o echipă pirotehnică a SRI
Trupe operative ale SRI: Sursa foto: Facebook

Un bărbat i-a ameninţat pe angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al municipiului Arad că le va da foc şi că va pune o bombă. El a fost refuzat la ghişeu pe motiv că nu are certificatul verde, potrivit publicației locale aradon.ro.

Incidentul a avut loc la Galleria Mall Arad, unde funcţionează serviciul din subordinea municipalităţii.

Arad: Un bărbat i-a ameninţat pe angajaţii de la Evidenţa Persoanelor că le va da foc şi va pune o bombă

Poliţiştii au intervenit şi l-au identificat pe agresor în judeţul Timiş. Acesta a fost amendat şi internat la Spitalul de Psihiatrie Timişoara.

Potrivit sursei citate, acesta a sunat la numărul unic de urgență 112 și a comunicat că are de gând să pună o bombă în centrul comercial.

”Astăzi, 29 noiembrie a.c. am fost sesizaţi prin apel S.N.U.A.U 112, de un bărbat de 31 de ani din Arad, despre faptul că are nemulţumiri privind eliberarea unei cărţi de identitate, motiv pentru care ar fi ameninţat angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al municipiului Arad aflat în incinta unui centru comercial, cu faptul că le dă foc şi le va pune o bombă.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi precum şi echipa pirotehnică din cadrul S.R.I. Timiş, totodată fiind luate măsuri de evacuare şi asigurarea locului faptei”, transmite IPJ Arad.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei în baza Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi O.U.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, mai transmite IPJ Arad.

Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Timişoara, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii stări de fapt și luarea măsurilor legale.