Radu Banciu, după victoria lui Viktor Orban: Și la noi PSD dispune de o largă majoritate, dar situația parcă e un pic diferită – lumea nu-i înghite, Dragnea e detestat, cum nu cred că a fost în viața vieților lui (VIDEO)

Radu Banciu, după victoria lui Viktor Orban: Și la noi PSD dispune de o largă majoritate, dar situația parcă e un pic diferită - lumea nu-i înghite, Dragnea e detestat, cum nu cred că a fost în viața vieților lui (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediţia de luni seară a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre rezultatul alegerilor legislative din Ungaria.

”Au fost alegeri legislative în Ungaria. Viktor Orban, vechea noastră cunoștință, a obținut o victorie netă: 68%. După numărarea a 98,5% dintre voturi. A fost și o participare mult mai bună față de ultimul scrutin.

Victoria lui Orban e nemaipomenită deoarece acesta are acum dreptul să modifice Constituția, s-o facă harcea-parcea, că are două treimi din Legislativ la dispoziția sa.
Am înțeles că la țară în Ungaria – extrem de slab dezvoltat satul maghiar, oricât ar încerca ungurii să cosmetizeze realitatea, numai noi și cu bulgarii avem sate mai vraiște decât în Ungaria – ei bine, ăia toți au votat cu Viktor Orban.

Asta înseamnă modificarea Constituției și desprinderea încet, încet de ideile europene, adică s-ar ajunge cumva în situația în care era și Polonia deunăzi, Ungaria să devină dacă, nu era deja, un fel de paria a societății europene.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Domnule, dacă asta au vrut ungurii, de aici înainte sigur că vor trebui să suporte consecințele. O îndepărtare de ceea ce este firesc. Cu siguranță că Viktor Orban va purcede la ceea ce cu siguranță nici Liviu Dragnea, deocamdată, nu poate să facă chiar așa cum și-ar dori.

Și la noi s-a câștigat cu un scor din ăsta, și la noi PSD dispune de o largă majoritate, numai că parcă situația la noi e un pic diferită: lumea nu-i înghite, rezultatele par să vină din văzduh, nu din urne, dacă ieși pe stradă sau intri pe internet, zici că nimeni niciodată nu a votat cu Liviu Dragnea. Adică el este atât de detestat, cum nu cred că a fost în viața vieților lui”, a afirmat Radu Banciu.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației