Radu Banciu: "Beligan și-a ales bine ziua plecării, una care părea să nu mai vină, ceea ce ar fi descumpănit nu numai lumea teatrului, dar și în general societatea civilă" (VIDEO)

Radu Banciu: "Beligan și-a ales bine ziua plecării, una care părea să nu mai vină, ceea ce ar fi descumpănit nu numai lumea teatrului, dar și în general societatea civilă" (VIDEO)
Foto: B1TV

Radu Banciu a vorbit miercuri în cadrul emisiunii "Lumea lui Banciu" despre decesul marelui actor Radu Beligan, la vârsta de 97 de ani, despre viața artistului și momentul morții acestuia.

"Astăzi iarași ni s-au transmis tot felul de informații, la un moment ele erau contradictorii, se pare că până la urmă nu s-a întâmpla așa, s-au făcut verificări în jurul orei 13, era Radu Beligan, e adevărat că nu mai sunt mulți în această sferă, și atunci de fiecare dată când e câte un anunț, ai speranța asta, ca atunci când site-urile de pariuri anunță câte un gol marcat și mai există speranța uneori să nu fie așa. Așa și aici, când apare câte o știre te gândești că poate au greșit numele.

S-au făcut deja site-urile amuritioniliescu.ro și așa mai departe, sunt multe oricum care vor găzdui această știre în timp real, sigur că ea va fi chiar devansată puțin, probabil că până va muri Ion Iliescu, vor exista și device-uri care să prevadă moartea unui om cu vreo 25-30 de secunde înainte ca ea să se întâmple, printr-o aplicație de exemplu, tot așa cum se întâmpla azi la cuteremur.

Beligan și-a ales bine ziua plecării, una care părea să nu mai vină, ceea ce ar fi descumpănit nu numai lumea teatrului, dar și în general societatea civilă, pentru că de la un moment dat dacă nu te cureți lumea începe să intre la bănuieli și după cum știți oamenii nu iubesc nici morții,dar cu atât mai puțin iubesc eternitatea. La un moment dat oamenilor li se face frică să stea lângă unul care nu se mai duce, tot așa cum îți e frică să intri într-o cameră unde este întins un cadavru. Dar asta este iarăși o componentă a societății românești și sigur că la un moment dat e bine să te duci mai ales când ți-a sunat ceasul.

97 de ani pentru Radu Beligan născut în anul Marii Uniri, 1918, asta parca era și anul lui Nea Nicu, adică cei doi au avut un drum comun la un moment dat și fiecare l-a onorat așa cum a știut mai bine. " a comentat Radu Banciu.

Radu Banciu: "Beligan și-a ales bine ziua plecării, una care părea să nu mai vină, ceea ce ar fi descumpănit nu numai lumea teatrului, dar și în general societatea civilă, pentru că de la un moment dat dacă nu te cureți lumea începe să intre la bănuieli"

#DIRECT_ONE_sz068o#