Radu Banciu: „Câți ani ar avea Ion Iliescu dacă ar trăi pe planeta Pi?” (VIDEO)

Radu Banciu: „Câți ani ar avea Ion Iliescu dacă ar trăi pe planeta Pi?” (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, descoperirea planetei Pi, o exoplanetă care are dimensiuni similare cu ale Terrei și care a primit această denumire pentru că încheie o orbită completă în jurul stelei sale la fiecare 3,14 zile.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu, despre descoperirea exoplanetei Pi

„Fraților, bine ați venit! Ne gândeam, făceam o socoteală. Câți ani ar avea Ion Iliescu dacă ar trăi pe planeta Pi, având în vedere că pe planeta asta un an înseamnă 3,14 zile? Vă dați seama, cu toți am fi milionari, miliardari cu vârsta? Ar trebui chiar tăiat un zero și vorbit la Banca Națională, da, la domnul Isărescu, la domnul Vasilescu, acolo, să mai taie un zero sau poate chiar mai mulți, ca să avem niște ani cât de cât suportabili. Știți că s-a descoperit o nouă exoplanetă, pe care pământenii au denumit-o inteligent planeta Pi, întrucât se pare că – ne-a picat și nouă ca pe bombeu, nouă, de fapt celor de la NASA până la urmă, această idee – această planetă încheie o orbită completă în jurul stelei sale la fiecare 3,14 zile, ceea ce înseamnă că un an nu durează 365 de zile acolo, ci 3,14 zile. Gândiți-vă, totuși, că nu ne-a trecut chiar glonțul pe la ureche, întrucât această planetă e departe de noi, dar dacă s-ar fi trăit pe această planetă – că temperatura este de 177 de grade Celsius, deci nu este locuibilă pentru noi – Ion Iliescu n-avea 90 de ani, avea câteva milioane, câteva miliarde ani. Ei, iată, că sunt, totuși, unii chiar mai nefericiți decât noi sau ar putea fi”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Radu Banciu a scos în lumină o caracteristică deosebită a exoplanetei Pi, și anume că „este cea mai disciplinată planetă”.

„Ce ne surprinde în al doilea rând, că nu putem să trecem peste un subiect ca acesta chiar atât de ușor, totuși, este că ni s-a transmis de la NASA că această planetă se învârte în jurul axului său, în jurul stelei sale – are o stea acolo, pe care o ține legată de o sfoară – cu o precizie de ceasornic. Adică este cea mai disciplinată planetă. Stau și mă gândesc, domnule, cine organizează, cine aranjează toate lucrurile acestea în univers, oare cum este posibil acest lucru? Cine o fi determinat planeta asta, cum a ajuns ea, cine a creat-o? Sigur, sunteți în campania electorală, răspunsurile cu câți sunteți mai neștiutori cu atât vă vin mai repede în gură, dar nu sunt astea”, a mai spus Radu Banciu.

În aceeași emisiune, Radu Banciu a comentat și declarația lui Alexandru Rafila privind faptul că România n-ar fi pregătită să administreze vaccinul împotriva COVID-19, și apelurile la vot către populație.

Tags:
Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort