Radu Banciu: Cosette Chichirău, cu nume de Chirița în Balon, măcar a fost sinceră – deși eu cred că e și un pic de prostie acolo. I-a anunțat pe ieșeni că lipsa autostrăzii nu contează (VIDEO)

Radu Banciu: Cosette Chichirău, cu nume de Chirița în Balon, măcar a fost sinceră – deși eu cred că e și un pic de prostie acolo. I-a anunțat pe ieșeni că lipsa autostrăzii nu contează (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, mesajul controversat transmis deCosette Chichirău, candidata USR-PLUS la Primăria Iași, care afirmase anterior că lipsa unei autostrăzi care să lege capitala Moldovei de restul țării „nu ne încurcă cu nimic”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu, despre declarația controversată a lui Cosette Chichirău

„La Iași, unde doamna Cosette Chichirău candidează, evident, la Primărie din partea USR-PLUS. Ne-a și spus doamna la un moment dat fatalistă – după câte s-au întâmplat la Iași, vorba lui nea Ovidiu, pot să sufle toți și în iaurt. A zis la un moment dat, mai dați-o încolo de autostradă. Știm cu toții evident, și noi, și jurnaliștii de acolo, și doamna Chichirău, că nu există niciun proiect de Autostrada Unirii. Noi de abia dacă am legiferat Unirea, că de sărbătorit n-am sărbătorit-o. A trecut anul Centenarului ca și cum n-ar fi fost, ne-a fost jenă. (…) Ce Autostrada Unirii… și a zis bine doamna de la Iași, Cosette asta, cu nume de Chirița în Balon. A zis clar, dar ce credeți că noi când negociem cu America de Sud, cu Asia de Sud-Est, cu Tasmania sau cu Trinidad și Tobago, ne întreabă ăia dacă avem autostradă până la Iași când aducem marfă? Nu, bineînțeles! Cum nu vă întreabă probabil, doamna din Chirița, nici dacă aveți metrou la Iași, că să știți că nu e interzis. Or fi ieșenii proști, dar dumneavoastră îi luați de mai proști decât sunt ei”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Alegerile locale sunt programate pentru 27 septembrie

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie, iar Cosette Chichirău candidează pentru postul de primar al Iașiului, din partea USR-PLUS. Scrutinul se va desfășura în condiții speciale.

„Nu înseamnă că dacă am făcut o Revoluție în 1990 – practic, să fim mai rotunzi, să înțeleagă toată lumea – nu înseamnă că acum nu trebuie să avem nicio ctitorie, nicio realizare 1.000 de ani. De lucrurile acestea nu pomenește nimeni, nici nu îndrăznește. Doar Emil Boc a îndrăznit la Cluj, că i-a suflat lui cineva că Clujul e în expansiune, și a zis, da, mă, noi suntem oraș serios, european. Da, sunteți oraș european, dar știți cum sunteți domnul Boc? Cum este Europa când te duci până la Budapesta. E nemaipomenit orașul, bineînțeles. Dacă ai ajuns la Budapesta, zici că ai văzut toată lumea, dar ideea principală e să nu te duci până la Viena, că dacă ajungi la Viena ai uitat de Budapesta. Așa e și la noi, Clujul e nemaipomenit, dar să nu te duci un pic mai încolo. (…) Niciun oraș din România nu va avea niciodată nicio construcție. Doamna Chichirău măcar a fost sinceră, eu cred că e și prostie un pic acolo, dar în fine. Tocmai acum, în pre-campanie, i-a anunțat pe ieșeni că oricum lucrurile acestea nu contează. Da, e sinceritate, dar într-adevăr e și prostie, și naivitate acolo, pentru că așa trebuia să ne spuneți de 25 de ani”, a adăugat Radu Banciu.

Tags: