Radu Banciu, despre deschiderea metroului din Drumul Taberei: Vor introduce garnituri vechi de 40 de ani. Asta e Capitala României

Radu Banciu, despre deschiderea metroului din Drumul Taberei: Vor introduce garnituri vechi de 40 de ani. Asta e Capitala României

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți seară a emisiunii Lumea lui Banciu despre faptul că magistrala de metrou din Drumul Taberei ar putea fi dată în folosință în acest weekend. Prezentatorul a spus că, pe lângă faptul că construcția a durat inimaginabil de mult,realizarea acesteia a fost un jaf de proporții.

„Cică s-ar inaugura metroul din Drumul Taberei în acest weekend, mă rog, s-ar inaugura, ar veni tabletele, ar veni vaccinurile, mănușile chirurgicale, măștile, ei bine va venit și metroul la un moment dat, dacă va veni. Vor circula totuși, pe lângă cele 10 metrouri de tip „Bombardier”, alea argintii, le știu bucureștenii, metrouri vechi de pe vremea lui Nea Nicu. Acestă magistrală a început să fie săpat terenul acolo, s-au semnat contractele în primăvara lui 2011, atunci au și început lucrările, cu mai bine de 9 ani în urmă. Ar fi trebuit să dureze 36 de luni, adică 3 ani. Toate guvernele care au trecut de atunci în special Guvernul Ponta, el a prin cea mai mare perioadă, n-au făcut nimic, decât au furat,. S-a furat tot ce s-a putut. Pe nimeni nu interesa o magistrală de metrou, cu atât mai puțin pe oamenii politici. Ca furăciunea să fie incomensurabilă s-a licitat separat pentru macaz, sistemele de semnalizare și automatizare liniile alea…Astea s-au licitat separat, au fost numeroase contestații, cât să convină guvernelor de la momentul respectiv și semnate definitiv abia în 2019, deși au demarat în 2011, n-aveau nici o șansă”, a comentat jurnalistul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Prezentatorul s-a arătat revoltat de faptul că lucrările au durat aproape 10 ani, în care s-au furat foarte mulți bani și chiar și așa, bucureștenii se vor alege cu vagoane vechi, construite în epoca comunistă.

Când vorbim de marii noștri lideri, aștia care o duc greu sunt gârboviți de măsura faptelor lor prin pușcărie, depsre astea nu vorbește nimeni, noi suntem la Dosarul Revolulției, Mineriadei… Aici s-au furat sume pentru mii de ani de aici…10 stații de metrou se făceau în Taiwan în 6 luni, România n-a termninat încă, nici la sfârșitul lui 2020. Dacă o va face vreodată, va introduce garnituri vechi de 40 ani, construite la sfârșitul anilor ’70, de economia socialistă a lui Nicolae Ceaușescu.Asta e Capitala României, nu Boc sau ăla de la Timișoara sau de la Iași, orașe care sunt în preistorie. Noi vorbim de Capitală, unde mai există vreo 63 de stații de metrou. Toate orașele astea sunt împreună la zero stații în 2020.Clujul, Timișoara și Iașiul au zero stații de metrou în 2020. Asta este nivelul”,a spus Banciu.

Tags: