Radu Banciu: Elevii nu au unde să se ducă. Practic, școlile nu sunt pregătite. Va fi o debandadă fără precedent

Radu Banciu: Elevii nu au unde să se ducă. Practic, școlile nu sunt pregătite. Va fi o debandadă fără precedent

Radu Banciu a vorbit în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” despre cât de nepregătite sunt școlile din România, în plină pandemieși când începutul anului școlar bate la ușă. Potrivit prezentatorului, după redeschidere va fi haos, nimeni nu va știi ce are de făcut, iar cei mai afectați vor fi copii, care nu vor reuși să învețe mare lucru.

Toată lumea vorbește despre începutul anului școlar, în condițiile în care instituțiile de învățământnu sunt pregătite

„Parcămai mult vorbim de reluare școlilor, mai mult ca niciodată, deși școala nu mai are nicio valoare și chiar dacă ar mai avut, este diluată de situația sanitară și disperată a școlilor din România. Elevii nu au unde se ducă, practic, școlile nu sunt pregătite nici măcar cât sunt pregătite spitalele, că măcăr acolo a fost iureș, în școală nu s-a întâmplat nimic…

Școlile nu sunt pregătite, dascălii nu știu ce să facă, elevii sunt în expectativă, așteaptă ultimele ordonanțe pe 10 septembrie, adică în acaestă săptămână, joi când chipurile vor fi luminati definitice se va intâmpla lunea viitoare”, a afirmat jurnalistul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu a ridicat și problema încadrării tuturor sectoarelor din București în scenariul galben

„Bucureștiul s-ar încadra în scenariul 2, dar nu înțeleg de ce 2 și nu 22, de exemplu? Nu știu de ce i s-a pus în cârcă scenariul 2. Cu ce ne ajută n-am priceput, dar așa ne-a anunțat Inspectoratul Școlar.

Decizia autorităților de a încadra școlile din întreaga Capitală în același scenariu a venit la câteva ore după ce Ministerul Sănătății a publicat datele de infectare cu coronavirus… În mod normal, în acest scenariu s-ar fi încadrat doar școlile din sectoarele 1, 2 și 6, scenariul doi, galben, însemnând școală în sistem mixt, adică unii la școală, alții acasă. Aia de acasă nefâcând nimic, aia de la școală nefâcând nici ei nimic întrucât îi știu pe aialați acasă. Va fi o debandandă fără precedent… Știm că nu mai e de mult nicio miză și că scapă cine poate, în primul rând sanitar și după aia sentimental sau intelectual”, a mai spus Banciu.

Tags:
Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)