Radu Banciu: Ilie Balaci a făcut parte din cea mai impresionantă formație de club din istoria fotbalului românesc (VIDEO)

Radu Banciu: Ilie Balaci a făcut parte din cea mai impresionantă formație de club din istoria fotbalului românesc (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre moartea fostului mare fotbalist al Craiovei Maxima, Ilie Balaci.

”Ilie Balaci a fost un jucător de balon, cum se numește în străinătate, un fotbalist care mângâie mingea și căruia, într-adevăr, îi place să aibă mingea la picior, mai degrabă decât să alerge după ea sau să zădărnicească planurile altora.

Probabil că Ilie Balaci a făcut parte din ceea ce a fost cea mai interesantă, cea mai impresionantă formație de club din istoria fotbalului românesc, Universitatea Craiova, Craiova Maxima, botezată de Ioan Chirilă, echipa care a jucat o semifinală de Cupa UEFA, contra Benficăi Lisabona. Părea să fie, dacă nu comva a și fost, cea mai electrizantă, cea mai entuziasmantă echipă de club pe care fotbalul românesc a avut-o vreodată. Aș spune că a fost peste FC Argeșul lui Nicolae Dobrin în vremurile bune, întrucât Craiova a avut mai mulți fotbaliști de calitate decât FC Argeș.

Universitatea Craiova din vremea respectivă era o echipă completă, Ilie Balaci fiind motorul acestei formații. Nu se compară cu echipele bucureștene care erau, și ele, la zenit, la vremea respectivă, în special Steaua și Dinamo. Acestea erau oricum ajutate de sistem, beneficiau de o altă conjunctură”, a comentat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.