Radu Banciu: Eu sunt convins că 95% din populația României poartă masca neregulamentar (VIDEO)

Radu Banciu: Eu sunt convins că 95% din populația României poartă masca neregulamentar (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de joi a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre faptul că în tot mai multe zone ale țării, autoritățile au impus obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile publice deschise, pentru a limita astfel răspîndirea noului coronavirus. În acest context, el a remarcat că cei mai mulți dintre români nu poartă corect masca de protecție.

Radu Banciu: Maximum 5% din populația României poartă masca corect

”Avem numărul morților din Spania, Italia și Franța, la un loc, în România, într-o singură zi. Acolo am ajuns, fără ca astăzi să mai avem curajul să mai facem ceva. Acum băgăm asta cu masca în aer liber pentru că așa am văzut că așa se poartă și la alții. În Belgia, de exemplu, e obligativitatea purtării măștii oriunde, când ai ieșit din casă trebuie să porți masca indiferent unde te duci. Văzând România că asta ar fi o soluție care să coste mai puțin electoral, a adoptat-o pe asta, iarăși, fără nicio legătură cu situația de la noi. La noi nu poartă masca nimeni corespunzător. Eu sunt convins că 95% din populația României poartă masca neregulamentar, în ciuda apelurilor domnișoarei respective din fiecare zi. Ne sună în cap apelurile «poartă masca» ca pichamărul, de nu știu câte ori, pe orice dai. Și la desene animate, la reclame, tot doamna cu masca e, deci o auzi absolut peste tot. Nimeni, maximum 5% din populația României poartă masca corect și o îndepărtează de pe față corect, o utilizează o dată dacă este de unică folosință. Deci este un haos total, nimeni n-a explicat cum trebuie.

Astăzi, de exemplu, când am venit la serviciu cu autobuzul, eram singurul cetățean care purta masca. Nu erau mulți, erau vreo 15. 14 nu purtau mască. Deci asta este Capitala României în momentul de față. Asta este treaba Guvernului. Guvernul, Primăria trebuiau să se ocupe de lucrurile astea”, a spus Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise, obligatorie în mai multe județe ale țării

În ultimele zile, autoritățile din mai multe județe au anunțat impunerea purtării obligatorii a măștii de protecție și în spațiile publice deschise, aglomerate. Este vorba despre Buzău, Prahova, Constanța, Vâlcea, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Călărași, Galați și municipiul Alexandria.

Potrivithotărâriiadoptate de Guvern în ședința de miercuri, ”purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare – stațiile de autobuz, peroanele – falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului județean pentru Situații de Urgență sau al Municipiului București.Spațiile și intervalele orare se stabilesc la propunerea Direcției de Sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, stabilită în condițiile legii”.

Un nou record negativ al cazurilor zilnice de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, joi, că 49.591 de persoane au fost diagnosticate cuCOVID-19la nivel național, la un număr total de 1.177.630 de teste prelucrate,dintre care 1.356 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la 23.346 de teste. Din numărul total de pacienți depistați cu infecție cucoronavirus,26.609 au fost declarați vindecați și 4.005 asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, 2.304 au decedat, dintre care 35 au murit în ultima zi, iar alți 402 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.