Radu Banciu: „Fraților, a mai fost o pandemie înainte de pandemie. Nu mai puțin de 3 miliarde de animale au fost afectate” (VIDEO)

Radu Banciu: „Fraților, a mai fost o pandemie înainte de pandemie. Nu mai puțin de 3 miliarde de animale au fost afectate” (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, despre incendiile devastatoare din Australia, unde „nu mai puțin de 3 miliarde de animale au fost afectate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nu mai puțin de 3 miliarde de animale au fost afectate, spune Radu Banciu

„Fraților, a mai fost o pandemie înainte de pandemie, care s-a abătut peste Australia, dacă mai țineți minte, când ardea tot continetul. Mi-a fost frică până la urmă că vine și la noi și ne ia farfuria de sub față. (…) Ei, bine, în Australia au fost devastați de flăcări în general și de forța vântului 115.000 de kilometri pătrați. Asta înseamnă de trei ori suprafața Olandei. A ars complet! Dincolo de cele 30 de victime omenești, care până la urmă sunt puține, nu mai puțin de 3 miliarde de animale au fost afectate. Asta înseamnă că ori au murit, ori sunt în stare stabilă la terapie intensivă. Avem aici defalcat puțin, 143 de milioane de mamifere au fost afectate de această criză înainte de criza coronavirusului, care răvășește și el Australia, în special partea de est și în special orașul Melbourne, 2,46 de miliarde de reptile au fost afectate, 180 de milioane de păsări și 51 de milioane de broaște. Nu am auzit asociațiile astea, care ne acuzau pe noi cu câinii pe vremuri, poate au sucombat sau au venit altele, că acolo sunt bani de câștigat… nu am auzit pe nimeni, totuși, să se ridice, să manifesteze în Piața Victoriei pentru cele 51 de milioane de broaște care au decedat în Australia, acolo unde, sigur, este o faună impresionantă și, practic, unică în lume”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Radu Banciu, despre „pandemia” de dinainte de pandemie

Jurnalistul a explicat că pandemia de coronavirus a trimis „într-un con de umbră această catastrofă naturală”. De altfel, la începutul verii, specialiștii prognozau că efectele crizei COVID-19 vor împinge economia australiană către prima recesiune din ultimele trei decenii.

„Ei, bine, e un studiu teribil acesta! Rezultate lui, ca să citez un specialist, nu sunt prea grozave, devastând un continet întreg înainte ca această pandemie să vină și, într-adevăr, să trimită într-un con de umbră catastrofa asta naturală, cea mai gravă din istoria modernă a omenirii, poate chiar și din întreaga istorie a planetei. Totuși, să reținem aceste cifre – 3 miliarde de animale au fost răvășite de acele incendii cauzate până la urmă de oameni, de turiști, de localnici, de țigările nestinse. Ați văzut că, până la urmă, totul a plecat de la asta”, a adăugat Radu Banciu.

Ultima oră
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”