Radu Banciu: Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări. Ei fac cum îi taie capul (VIDEO)

Radu Banciu: Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări. Ei fac cum îi taie capul (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre respingerea de către Camera Deputaților a proiectului de lege al UDMR, ce prevede reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne în administraţia publică locală.

”În Camera Deputaților proiectul a fost respins. 256 de aleși au votat contra, 21 de UDMR-iști au votat pentru și au fost patru abțineri. E o decepție pentru partidul maghiarilor din România și vine într-un context în care nici nu se putea face altceva. Contextul e nefavorabil maghiarilor din România.

Maghiarii nu respectă nimic în România. Că-i 20%, 10%, 3%, ei fac cum îi taie capul. Asta e important de menționat și pentru autoritățile române, să nu-și imagineze cineva la București că acolo unde e o minoritate maghiară să zicem de 10% ea nu-și face toate mendrele în limba maternă.

Asta cu folosirea limbii materne în administrația locală de către maghiari în orașele unde își scot cât de cât capul se întâmplă de ani de zile. E adevărat că nu e omologată și aveau nevoie de asta.

Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări, nu au respectat legile niciodată. Mărturie pot da românii care sunt minoritari în localitățile respective”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu: Maghiarii nu au respect față de legile acestei țări. Ei fac cum îi taie capul

#DIRECT_ONE_2s0vrj#

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)