Radu Banciu: Dacă vom avea nevoie de ceva, noi, cetăţenii români în Antigua și Barbuda, vom fi serviţi imediat. Cu ăștia ne-am încurcat (VIDEO)

Radu Banciu: Dacă vom avea nevoie de ceva, noi, cetăţenii români în Antigua și Barbuda, vom fi serviţi imediat. Cu ăștia ne-am încurcat (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre faptul că România și Antigua șiBarbuda au convenit stabilirea de relații diplomatice la nivel de ambasadori, potrivit unui anunț al Ministerului român al Afacerilor Externe.

„România a semnat un pact, practic ne-am strâns mâna noi și cei din Antigua șiBarbuda și de aici înainte vor exista ambasade la cel mai înalt nivel între România și această țară caraibiană. Este o performanță a ministrului de Externe, domnul Meleșcanu. La 77 de ani, acesta mai dă o lovitură care va cântări greu în CV-ul domniei sale”, a comentat Banciu.

”Este o reuşită de proporţii a diplomaţiei româneşti. Dacă vom avea nevoie de ceva, noi, cetăţenii români în Antigua șiBarbuda, vom fi serviţi imediat.

O să vă întrebaţi cam câţi români ajung anual acolo. Între zero și 100 pe an.

În momentul de față suntem în relații diplomatice cu toate statele-insulă din zona Caraibelor. Iată un lucru la care chiar nu ne așteptam. Suntem pe caii cei mai mari.

Antigua are o suprafață de 280 de kilometri pătrați și Barbuda are 161 de kilometri pătrați. Cu ăștia ne-am încurcat noi. Suprafață totală de 441 de kilometri pătrați, adică absolut nimic”, a mai spus Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației