Radu Banciu: Un consilier PNL i-a reproșat lui ditamai Mitică Buzatu (PSD) că nu poartă mască. E ca și cum tatăl fraților Simion i-ar fi reproșat lui Mike Tyson că nu și-a pus bine mănușa (VIDEO)

Radu Banciu: Un consilier PNL i-a reproșat lui ditamai Mitică Buzatu (PSD) că nu poartă mască. E ca și cum tatăl fraților Simion i-ar fi reproșat lui Mike Tyson că nu și-a pus bine mănușa (VIDEO)

Radu Banciu a comentat în cheie ironică, în ediția de joi seară a emisiunii Lumea lui Banciu, decizia consilierului județean Liviu Iacob (PNL) de a-l critica pe șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), pentru faptul că nu poartă masca de protecție în cadrul ședinței și, astfel, încalcă legea. Banciu a dat de înțeles că nimeni nu-și permite în județ să-l amendeze pe „ditamai Mitică Buzatu”. Odată cu instituirea stării de alertă, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Nepurtarea ei este sancționată cu amenzi între 500 lei şi 2.500 lei. Măsura este menită să limiteze riscul de răspândire a coronavirusului.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, că încalcă legea nepurtând masca. Reacția lui Radu Banciu

„Ajungem la Mitică Buzatu. La Consiliul Județean Vaslui, PSD-istul Mitică Buzatu, practic numărul 1 în județ deja de o lungă perioadă de timp, a fost avertizat de rezententanții PNL Vaslui cu privire la faptul că încălca legea, după ce a refuzat să poarte masca de protecție la o ședință a Consiliului Județean. Unul dintre consilierii PSD, evident, a procedat la fel, pentru că dacă Mitică Buzatu sărea în fântână, sărea și ăla. Noroc că nu prea sunt fântâni pe la ei, au fost secate încă de pe vremea lui Ștefan cel Mare.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproșat ditamai lui Mitică Buzatu… Știți cum vine asta? Ca și cum tatăl fraților Simion, nu știu dacă-i mai țineți minte, i-ar fi reproșat lui Mike Tyson că nu și-a pus bine mănușa. Cam așa vine… Vă dați seama cum sună asta? Deci Liviu Iacob i-a reproșat lui Dumitru Buzatu. Păi, cum să reproșezi, mă? Ce-i asta, bă, tată? E ca și cum ați spune că Petrică Daea s-a dus și le-a reproșat cormoranilor de la Liverpool. Stai, domn’le, în banca ta!

În fine, a reușit până la urmă Liviu Iacob să-l deranjeze ca țânțarul un pic pe armăsar. Buzatu a zis că nu poartă mască, nu-l interesează și vrea să se procedeze în consecință. Adică a recurs practic la limbajul lui Florin Călinescu de pe timpuri, când a zis nea Florin „ce publicitate? Păi, cumpăr eu toată publicitatea, iau eu toată publicitatea”, ca să se mai audă vorbind încă vreo 12 minute. La fel și aici.
Îl doare pe Mitică Buzatu că vii să-i aplici o amendă… Acum punem și noi o întrebare: cine îl amendează pe Mitică Buzatu în județul Vaslui? Adică s-a născut milițianul în județul respectiv care să-l amendeze pe Dumitru Buzatu? Acum o să spuneți că vine de la centru. Mă îndoiesc. Dacă vii de la centru, crezi că ți se deschid granițele județului ca să…?

Deci Dumitru Buzatu a spus asta ca Napoleon pe vremuri, când le lua obeliscul egiptenilor. Ce puteau să-i spună ăia? Ăia stăteau cu picioarele în noroi, la nivelul ăla erau. Dacă ploua două zile, nici nu se mai puteau mișca.

Sigur că ăștia din PNL au ca misiune să-l mai tragă din când în când de urechi, dar cât poți să faci și asta? Și asta e tot o veste bună! Ni l-au deranjat pe Mitică Buzatu”, a afirmat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Masca, obligatorie în spațiile publice închise, pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului. Politicieni precum Marcel Ciolacu și Victor Ponta au încălcat legea

De la mijlocul lunii mai, odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, purtarea măștii a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Nerespectarea legii în acest caz este pedepsită cu amenzi între 500 lei şi 2.500 lei.

Dar regula a fost încă din prima zi încălcată, chiar în Parlamentul României, de aleși precum Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, sau Victor Ponta, președintele Pro România.

„Cu siguranţă este o foarte mare problemă şi arată o mentalitate pe care o credeam de mult depăşită, şi anume că dulăii sunt deasupra legii”, a comentat premierul Ludovic Orban.

Ciolacu a explicat faptul că nu a purtat masca deoarece a vrut să transmită „în glumă” că are deviație de sept.

La rândul său, Ponta a susținut că nu a fost amendat deoarece, în ziua în care nu a purtat mască, încă nu exista o reglementare, așa că sancțiunea nu putea fi aplicată.