Zambia, în doliu după moartea unui pește. Radu Banciu: „Când ne-o fi la fel de rău acum, să ne gândim că sunt unii mai imbecili decât noi undeva pe planetă” (VIDEO)

Zambia, în doliu după moartea unui pește. Radu Banciu: „Când ne-o fi la fel de rău acum, să ne gândim că sunt unii mai imbecili decât noi undeva pe planetă” (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, situația petrecută în Zambia, unde moartea peștelui Mafishi a fost deplânsă până și de președintele Edgar Lungu. „Să vedeți că ridicolul nu ucide nici el și că sunt țări, fraților, care nu o să prindă niciodată confortul acesta în care schelălăim noi în această perioadă”, a afirmat Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Zambia, în doliu după moartea unui pește. Cum a comentat Radu Banciu

„Dragi prieteni, să știți că plecăm, totuși, cu alt aplomb astăzi la treabă. Dacă ați avea parte, dacă ați avea cunoștințe de această informație, ați vedea viitorul cu totul în alt fel de culori. Noi citim de comorbidități, de începutul școlii, de medici de familie care se prăpădesc, de situația familiilor, care nu mai au din ce trăi… povești, bă! Să vedeți că ridicolul nu ucide nici el și că sunt țări, fraților, care nu o să prindă niciodată confortul acesta în care schelălăim noi în această perioadă. Întotdeauna, când ne-o fi la fel de rău acum, să ne gândim că sunt unii mai imbecili decât noi undeva pe planetă. Ei, bine, situația n-avea cum să ne scape, se întâmplă în Zambia. Ei, bine, acolo, după ce o să vă relatez această poveste, să vă imaginați cam cum ar fi ea transpusă în România. Deci niciodată, măiculiță, nici nu mi-a trecut prin cap așa ceva, oricât suntem noi de damblagiți, de escroci, de hoți, de bandiți în oaza aceasta de latinitate. Niciodată ridicolul n-a ajuns la o asemenea dimensiune! Asta, ca să facem o comparație, evident, reușită, este ca atunci când îl insultam pe Ceaușescu fără să băgăm de seamă pe Kim Ir-sen. Adică nea Nicu` n-ajungea nici la glezna ăluia, la capacitatea de a-și face rău propriei țări”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Ce a mai spus Radu Banciu

Jurnalistul a comentat, așadar, situația din Zambia, unde președintele Edgar Lungu s-a alăturat națiunii în deplângerea morții a peștelui ce trăia într-un iaz din a doua universitate a țării ca mărime. Studenții de la Copperbelt au aprins candele și au mărșăluit în memoria lui Mafishi, potrivit BBC.

„Ei, bine, ca să nu vă mai țin în suspans, deci se întâmplă în Zambia, unde președintele țării a trimis un mesaj de doliu și a ținut un discurs sforăitor din Mahatma Gandhi, după care s-a alăturat studenților care au deplâns îndelung moartea unui pește faimos la nivel local – ei, bine, un pește din acesta care stătea într-un iaz, în preajma unei universități celebre din Zambia. Copperbelt se numește universitatea. (…) Ei, bine, fraților, a murit peștele simbol al acestei țări, la care practic se închinau toți zambienii și nu numai ei – chiar și românii care au copii trimiși la studii în Zambia, cine știe ce oameni de afaceri din aceștia care au vândut niște prune pe la țară, s-au îmbogățit, poate și-au trimis copiii la această faimoasă Universitate Copperbelt. A murit Mafishi, care în dialectul local Bemba înseamnă pește mare. (…) S-a prăpădit peștele ăsta. E vorba de un pește din acela de tip japonez, îmi imaginez, că aceștia sunt prin iazuri. Pești din aceia pe care îi găsești prin toate apele pământului mai nou. Este la modă, mai puțin la noi, că ar fi repede mâncați”, a mai adăugat Radu Banciu.

Tags: