Rețeta zilei: Cum să prepari cel mai delicios macrou la cuptor cu legume și sos de roșii

Rețeta zilei: Cum să prepari cel mai delicios macrou la cuptor cu legume și sos de roșii
Foto: Pixabay.

De Buna Vestire, conform tradiției, este recomandat să consumi pește, deoarece se crede că acest obicei te poate ajuta să depășești problemele cu mai multă ușurință. În această zi, dezlegarea la pește este permisă, iar pe masa românilor, peștele este un aliment foarte des întâlnit. În continuare, îți prezentăm o rețetă potrivită pentru Buna Vestire, pe care o poți pregăti cu ușurință.

  • 4 peşti macrou;
  • 1 kg cartofi;
  • 3 cepe;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 2 cutii mici de roşii cuburi;
  • 1 lămâie;
  • cimbru;
  • piper;
  • sare;
  • 3-4 linguri ulei de măsline.

Rețeta

În primul rând, trebuie să cureți cartofii și să îi tai, apoi să îi așezi într-o tavă. Adaugi ceapa tăiată și condimentezi cu sare, piper și cimbru. Apoi, taie ardeiul gras și amestecă-l cu celelalte legume, adăugând și ulei de măsline. După ce ai amestecat bine, adaugă sosul de roșii, iar dacă acesta este prea acru, poți adăuga o linguriță de zahăr pentru a reduce aciditatea.

În continuare, curăță peștii și condimentează-i cu sare și piper, apoi se rade coajă de lămâie peste ei și se stoarce sucul. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune totul la cuptor timp de jumătate de oră.

Verifică dacă peștele este gata și, dacă da, poți adăuga o lingură de sos de roșii peste acesta. Este important să nu amesteci legumele cu bucățile de pește pentru a evita ruperea acestuia. La final, presară pătrunjel proaspăt și poți servi. În plus, poți folosi și alte verdețuri pentru a umple interiorul peștilor sau poți face un amestec din cimbru, pătrunjel, coriandru și sos de roșii, adăugând o linguriță de zahăr. În locul cartofilor, poți umple interiorul peștilor cu un amestec de legume.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`