Adriean Videanu: La Oltchim a fost cea mai stupidă privatizare pe care am văzut-o vreodată în România

Adriean Videanu: La Oltchim a fost cea mai stupidă privatizare pe care am văzut-o vreodată în România

Președintele PDL București, Adriean Videanu, a vorbit, în cadrul emisiunii ”Talk B1” de pe B1 TV, despre problema privatizărilor și presiunea pe care o va pune FMI pe acest subiect la următoarea misiune în România.

Întrebat dacă presiunea din partea Fondului Monetar Internațional va crește în ce privește povestea privatizărilor amânate, Videanu a răspuns ”categoric da”.

”Categoric da, acest lucru este un element pe care va trebui să-l îndeplinim exact în termenii pe care îi negociem. Eu am negociat cu FMI privatizarea marilor companii, dar numai pe bursă. Le-am spus că credem că România a depășit o etapă a privatizărilor cantitative și va trebui să realizăm privatizări calitative. Mă refer inclusiv la listarea Romgazului, la vânzarea participațiilor sau a unor pachete minoritare din companiile de stat, să se facă pe bursă. Aveam două elemente luate în calcul: pe de o partea capitalizarea companiilor, urgentarea programului de investiții, pe cealaltă parte era capitalizarea bursei. Elementul cel mai important de care are nevoie România în momentul de față”, a comentat acesta.

Întrebat dacă investitorul de care vorbea Dan Diaconescu în perioada proximă tentativei de privatizare a Oltchimului va mai prezenta interes față de uzină, Adriean Videanu a spus că a fost vorba despre ”cea mai stupidă privatizare” pe care a văzut-o.
”Eu vreau să uităm cât mai repede acest proces, a fost cea mai stupidă privatizare pe care am văzut-o eu vreodată în România”, a încheiat acesta subiectul. 

Videanu: La Oltchim a fost cea mai stupidă privatizare pe care am văzut-o vreodată

Embed:
Ultima oră
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
22:52 - Cristian Diaconescu: NATO și SUA au spus foarte clar că la o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina răspunsul nu va fi unul militar / Reacția Alianței de sprijin în caz de criză diferă între Marea Baltică și Marea Neagră (VIDEO)