Adriean Videanu: Prin renunțarea la Schengen, Guvernul Ponta dă o lovitură grea mediului economic din România

Adriean Videanu: Prin renunțarea la Schengen, Guvernul Ponta dă o lovitură grea mediului economic din România

Prim-vicepreşedintele PDL  Adriean Videanu, a comentat, duminică, afirmațiile ministrului de Externe, Titus Corlățean, referitor la renunțarea la intrarea în Schengen, precizând că PDL va lupta împotriva acestui „demers iresponsabil”.

„PDL, prin toate mijloacele parlamentare, va încerca să se lupte cu acest demers absolut iresponsabil și face un apel la societatea civilă să se alăture acestui demers de a stopa această acțiune de politizare a justiției și de sacrificare a interesului național”, a spus Videanu, precizând că opoziția va depune moţiune simplă împotriva ministrului de Externe, Titus Corlăţean.

Acesta a mai spus că, prin renunțarea la Schengen, Guvernul Ponta dă o lovitură grea mediului economic din România.

„Schengen înseamnă un spațiu de libertate și încredere economică, iar lovitura cea mai grea pe care Guvernul Ponta o dă României este dată mediului economic, aflat în momentul de față în mare suferință. Lipsa de perspectivă politică și economică va face ca România să intre într-o suferință din acest punct de vedere, în perioada următoare. Din punctul de vedere al PDL, mi se pare cel mai periculos demers politic din ultimii 23 de ani, care ține de interesul național”, a mai spus Adriean Videanu

Titus Corlăţean, a declarat că o nouă amânare a aderării României la Schengen pe 7 martie va afecta „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Opoziția îl taxează pe Corlățean pentru afirmațiile referitor la Schengen

Embed: