Ambasadorul Germaniei la București: Guvernul Federal observă evoluțiile din politica României. Se așteaptă respectarea independenței CC

Ambasadorul Germaniei la București: Guvernul Federal observă evoluțiile din politica României. Se așteaptă respectarea independenței CC
Foto: evz.ro

Ambasadorul Germaniei la București, Andreas von Mettenheim, a declarat joi că Guvernul german urmărește întâmplările de pe scena politică din România. Ambasada atrage atenţia că partidele şi instituţiile politice trebuie să acţioneze democratic indiferent de contextul politic tumultos.

„Guvernul Federal observă cu atenţie recentele evoluţii din politica internă a României şi se aşteaptă ca partidele şi instituţiile politice din România să acţioneze, bazându-se pe principii democratice şi ale statului de drept, chiar şi în contextul acestei situaţii tumultuoase. Acest fapt vizează, îndeosebi, şi respectarea independenţei Curţii Constituţionale a României. Europa este o comunitate de valori care trebuie să funcţioneze în litera legii, dar şi în spirit democratic. Guvernul Federal nu ia poziţie referitor la afirmaţii ale unor europarlamentari germani, independenţi”, a transmis Ambasada Germaniei la Bucureşti, potrivit Gândul.

Și ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, și-a exprimat opinia cu privire la întâmplările din viața politică din ultimele zile. Oficialul a declarat marți că este extrem de preocupat de încercările de amenințare asupra instituțiilor democratice din România.

„Sunt profund preocupat de orice încercare de amenințare a independenței instituțiilor democratice din România. Manipularea sau amenințările la adresa instituțiilor dumneavoastră, în special a instanțelor judecătorești, nu vor reprezenta un motiv de îngrijorare pentru guvernul american ci și pentru modul în care România este percepută pe piețele financiare”, a spus ambasadorul.

Tags: