Ankara susţine că avionul doborât de Siria se afla în spaţiul internaţional

Ankara susţine că avionul doborât de Siria se afla în spaţiul internaţional
Ministrul turc al Afacerilor Externe, Ahmet Davutoglu, a declarat că avionul turc doborât în Siria se afla în spațiul internațional și nu în spațiul sirian, informează AFP. Potrivit oficialului guvernamental,...

Ministrul turc al Afacerilor Externe, Ahmet Davutoglu, a declarat că avionul turc doborât în Siria se afla în spațiul internațional și nu în spațiul sirian, informează AFP. Potrivit oficialului guvernamental, aparatul de zbor efectua o misiune de antrenament şi un test al sistemului radar, fără a fi înarmat,

Potrivit concluziilor noastre, avionul a fost doborât în spaţiul aerian internaţional, la 13 mile nautice de Siria„, a declarat Davutoglu, adăugând că aparatul de zbor nu avea „nicio misiune, cu atât mai puțin cea de strângere de informaţii, deasupra Siriei„.

Totuși, oficialul de la Ankara a recunoscut că aparatul de zbor a intrat la un moment dat în spaţiul aerian sirian, în cursul zilei de vineri.

Aparatul nu a arătat niciun semn de ostilitate faţă de Siria şi a fost doborât la aproximativ 15 minute după ce a încălcat pentru un moment spaţiul aerian sirian„, a mai spus acesta.

Potrivit ministrului turc, radarele turce le-au cerut piloțilot să părăsească spaţiul aerian sirian, însă Siria nu a lansat niciun avertisment.

Sirienii ştiau bine că este vorba despre un avion militar turc şi natura misiunii sale„, a mai spus oficialul.