Armata israeliană se pregătește de o posibilă intervenție militară străină în Siria

Armata israeliană se pregătește de o posibilă intervenție militară străină în Siria
Armata israeliană se pregătește în continuare de o posibilă intervenție militară străină în Siria, care s-ar putea extinde la frontiera de nord a Israelului, informează AFP. Statele Unite și Marea...

Armata israeliană se pregătește în continuare de o posibilă intervenție militară străină în Siria, care s-ar putea extinde la frontiera de nord a Israelului, informează AFP.

Statele Unite și Marea Britanie, convinse că regimul sirian a folosit arme chimice în apropiere de Damasc, se pregătesc de acțiuni militare în Siria, unde rebelii încearcă să îl înlăture de la putere pe Bashar al-Assad.

În lumina recentelor evoluţii din regiune, armata israeliană ia măsuri de apărare necesare pentru protejarea statului Israel„, au anunţat surse militare.

Armata desfăşoară baterii din cadrul programului antirachete Iron Dome în nordul ţării, dar şi baterii de rachete Patriot.

Totdată, premierul Benjamin Netanyahu a convocat pentru miercuri o reuniune a Cabinetului de Securitate, în vederea unor consultări referitor la situaţia din Siria.

Marți, acesta a promis o ripostă violentă în cazul în care Damascul ar ataca teritoriul israelian.

Miercuri, Cabinetul de Securitate israelian a autorizat o mobilizare limitată de rezervişti, în timp ce statul evreu se pregăteşte de repercusiunile unei eventuale intervenţii militare străine în Siria.

Armata examinează şi urmăreşte în permanenţă evoluţiile cu privire la Siria şi nu există vreun „motiv să ne modificăm activităţile cotidiene„, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Yoav Mordechai.

Tags: