Asociaţia "Cuţu, cuţu" dă în judecată ASPA şi PMB pentru contractele cu firmele de hingheri

Asociaţia "Cuţu, cuţu" dă în judecată ASPA şi PMB pentru contractele cu firmele de hingheri
Foto: agerpres.ro

Preşedintele Asociaţiei „Cuţu, cuţu”, Marcela Pîslă, a depus, marţi, o plângere penală împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) şi Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Plângerea are legătură cu cele 3 firme  angajate de autorităţi să prindă câinii fără stăpân, scrie Mediafax.

Preşedinta asociaţiei a menţionat plângerea a fost depusă în condiţiile în care bănuieşte că cele 3 contracte, în valoare de 1,5 milioane de euro, ar fi fost atribuite unor apropiaţi ai conducerii ASPA sau ai Primăriei Capitalei.

Pîslă susţine că  anul trecut cele trei firme aveau alt obiect de activitate decât cea legată de animale. Astfel, a menţionat că nu înţelege pe ce criterii au fost acordate aceste contracte, în condiţiile în care angajaţii firmelor respective ar fi trebuit să fie oameni specializaţi şi nu „oameni care cară mobile şi articole de menaj sau fierărie”.

Firmele care fac obiectul plângerii formulate de Asociaţia „Cuţu, cuţu” prin intermediul Marcelei Pîslă sunt SC Elen Basic Bussines SRL, SC Best Marketing SRL şi SC Terra Magique SRL.

Tags:
Ultima oră
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)