ASPA a plătit în opt luni numai 170.000 de lei pentru sterilizarea câinilor, deși are buget de 18,6 milioane de lei

ASPA a plătit în opt luni numai 170.000 de lei pentru sterilizarea câinilor, deși are buget de 18,6 milioane de lei

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Aninmalelor, instituţia care ar trebui să aibă grijă de câinii maidanezi, a cheltuit numai 170.000 de lei pentru sterilizarea câinilor în primele 8 luni ale acestui an, din bugetul total de 18,6 milioane lei de. Asta pentru a prinde 4 câini pe zi. Totul în timp ce pentru salariile celor de la ASPA au fost cheltuiţi peste 500.000 de lei.

„Bugetul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor aprobat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru anul 2013 este de 18,6 milioane de RON. (…) Totodată, contravaloarea operaţiilor pentru sterilizarea câinilor efectuate în cabinetele veterinare private până la sfârşitul lunii august a fost de 170.000 de RON, iar pentru hrana animalelor aflate în adăposturile autorităţii, medicamente şi alte materiale sanitare, instituţia a achitat suma de 70.000 de RON. Pentru salariile celor 47 de angajaţi ai autorităţii a fost plătită în primele opt luni ale anului suma de 468.000 de RON, alţi 160.000 de RON reprezentând taxele aferente acestor salarii”, transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Aşadar, s-au folosit numai 170.000 de lei pentru sterilizare şi peste 500.000 de lei pentru salarii şi taxele aferente acestora. Cam aşa arată bugetul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor în primele 8 luni ale acestui an. O decizie aspru criticată de reprezentanţii ONG-urilor.

„Din păcate, datele acestea nu s-au adus nici la cunoştinţa primarului general, care ieri spunea ceva despre 20 şi ceva de mii de câini sterilizaţi, când, în realitate, nu cred că sunt mai mult de 2000. Pe ce s-au dus toţi aceşti bani, nu ştim, pentru că de câteva luni de când lucrăm la adăpostul din Pallady, câinii prinşi sunt sterilizaţi de noi”,  declarat Kuki Bărbuceanu, directoe de programe al Fundației Vier Pfoten.

Critici au fost şi la adresa coordonatorului de proiecte de la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

„Are în subordine nişte oameni care nu fac altceva decât să-i ştirbească respectul pe care i-l poartă, purtau bucureştenii, şi să se facă de râs, pur si simplu. Cu nişte oameni care vin cu tot felul de trăznăi, cu înfometarea câinilor, ne ameninţau că renunţă la colab cu noi, adică noi facem o chestie gratuită pe banii noştri, pentru bucureşteni, iar dânsul îşi permite să spună nu ne mai trebuie, nu-mi place că ai spus în presă că sunt aberant. La domnul Băncescu, la dânsul mă refer”, a mai spus Bărbuceanu.

De altfel, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, a fost audiat ieri la Parchetul General în acest caz. A spus la ieşire că nu se simte deloc răspunzător pentru ceea ce s-a întâmplat.

Tags:
Ultima oră
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei
09:52 - Larisa Iordache nu participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo 2020. Gimnasta a abandonat din cauza durerilor
09:45 - UPDATE. Două persoane au murit în accidentul rutier grav de pe DN 1, iar alte trei au fost duse la spital