Astrofizicianul Stephen Hawking susține dreptul la sinuciderea asistată

Astrofizicianul Stephen Hawking susține dreptul la sinuciderea asistată
Este dreptul persoanelor bolnave în stadiu terminal să își poate alege moartea și de a fi asistați în acest proces, atâta timp cât toate măsurile de siguranță sunt luate, este de părere astrofizicianul...

Este dreptul persoanelor bolnave în stadiu terminal să își poate alege moartea și de a fi asistați în acest proces, atâta timp cât toate măsurile de siguranță sunt luate, este de părere astrofizicianul britanic Stephen Hawking.

„Cred că aceia care au o boală într-un stadiu terminal şi au dureri mari ar trebui să aibă dreptul de a alege să îşi pună capăt vieţii, iar aceia care îi ajută nu ar trebui să fie daţi în judecată”, a declarat Stephen Hawking, citat de Reuters.

Hawking a fost diagnosticat la vârsta de doar 21 de ani cu o maladie neuronală degenerativă și, deși i s-au mai dat doar doi-trei ani de viață, britanicul a ajuns la vârsta de 71 de ani.

În alocuţiunea pe care a susţinut-o înainte de lansarea unui documentar despre viaţa lui, în această săptămână, Stephen Hawking, care se deplasează doar cu scaunul cu rotile, a spus că a susţinut dreptul persoanelor bolnave în stadii terminale de a se sinucide, cu condiţia ca persoanele în cauză să aleagă singure acest drum.

Tags: