Atena: Circa 5.000 de persoane arestate într-o operațiune de combatere a imigrației ilegale

Atena: Circa 5.000 de persoane arestate într-o operațiune de combatere a imigrației ilegale
Circa 5.000 de persoane au fost arestate la duminică Atena într-o operațiune de anvergură pentru combaterea imigrației ilegale, scrie BBC. Printre străinii reţinuţi se numără circa 200 de rezidenţi din...

Circa 5.000 de persoane au fost arestate la duminică Atena într-o operațiune de anvergură pentru combaterea imigrației ilegale, scrie BBC.

Printre străinii reţinuţi se numără circa 200 de rezidenţi din Pakistan, după cum specifică luni presa greacă. Persoanele care nu au viză valabilă sau nu dispun de permis de muncă urmează să fie expulzate în ţările lor de origine.

Operațiunea s-a desfășurat pe fondul temerilor că violențele din Siria ar putea duce la un aflux de imigranți. Grecia, care s-a confruntat cu un aflux de imigranţi din nordul Africii după conflictul din Libia, soldat cu răsturnarea de la putere a colonelului Muammar al-Gaddafi, se teme că actuala situaţie din Siria, scena unei revolte sângeroase împotriva regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad, va conduce la un nou val de imigraţie.

Peste 80% din imigranţii ilegali intră pe teritoriul Uniunii Europene prin Grecia, mai precizeazp sursa citată.