Bilanțul inundațiilor din Galați a ajuns la 9 morţi: Sute de oameni, evacuaţi din zonele afectate (VIDEO)

Bilanțul inundațiilor din Galați a ajuns la 9 morţi: Sute de oameni, evacuaţi din zonele afectate (VIDEO)

Numărul victimelor inundațiilor din județul Galați a ajuns la nouă, relatează B1 TV.

Două persoane au suferit infarct, iar alte șapte au murit înecate.

Între timp, Nicolae Bacalbașa, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, a declarat că în urma inundațiilor sursele de apă din județ au fost distruse și din această cauză există pericolul izbucnirii unor epidemii. (Detalii AICI)

În urma viiturilor, peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate, iar sute de oameni au fost evacuați. (Detalii AICI)

Traficul feroviar a fost întrerupt, joi, între Bârlad și Galați, din cauza inundațiilor, iar DN 25 a fost închis.

Prin zonele cele mai afectate se află localitatea Pechea, unde locuiesc părinții pugilistului Lucian Bute. Potrivit primarului localității, Mihăiță Mancilă, casa părintească a lui Bute nu a fost afectată, fiind situată pe un deal.

În urma inundațiilor au fost afectate 100 de case, și din fericire doar câteva sunt distruse complet. Nu sunt victime, doar pagube materiale, iar casa lui Lucian Bute nu a fost afectată”, a declarat primarul din Pechea.

Bilanțul inundațiilor din Galați a ajuns la 9 morţi

Embed:

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)