Boc: Blejnar va fi demis dacă DNA sau Parchetul demarează urmărirea penală

Boc: Blejnar va fi demis dacă DNA sau Parchetul demarează urmărirea penală
Foto: 1235.ro

Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Oradea, că în cazul în care Direcţia Generală Anticorupţie (DNA) sau Parchetul vor demara procedurile de urmărire penală pe numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis din fruntea instituţiei pe care o conduce în prezent.

“De azi, orice demnitar pe numele căruia se începe urmărirea penală şi este trimis în judecată va fi demis, este o regulă”, a declarat Boc ziariştilor înainte de a pleca de la Congresul UDMR.

Premierul a subliniat că această regulă nu a fost instaurată “de ieri sau de astăzi” menţionând că orice demnitar urmărit penal va fi demis.

„Această regulă nu am anunţat-o de ieri sau de astăzi. Orice demnitar pe care l-am numit şi împotriva căruia Parchetul va începe urmărirea penală, repet, nu trimiterea în judecată, ci începerea urmăririi penale, va fi demis”, a spus Boc.

Întrebat de reporterii Realitatea TV, sâmbătă dimineaţă, dacă premierul Boc i-a cerut demisia, Sorin Blejnar a dezminţit acestă informaţie.

„Nu m-a sunat premierul să-mi ceară demisia, informaţiile sunt o născocire a unei minţi bolnave”, a declarat şeful ANAF.

În ultima perioadă au existat tot mai multe speculaţii şi acuze la adresa lui Sorin Blejnar cum că acesta ar reprezenta vârful sistemului piramidal al mitelor din vămi.