Bradley Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare, a depus o cerere de grațiere adresată președintelui american

Bradley Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare, a depus o cerere de grațiere adresată președintelui american
Militarul Bradley Manning, care execută o condamnare de 35 de ani de închisoare pentru cea mai mare scurgere de documente secrete din istoria SUA, îi cere președintelui Barack Obama grațierea. "Cererea de...

Militarul Bradley Manning, care execută o condamnare de 35 de ani de închisoare pentru cea mai mare scurgere de documente secrete din istoria SUA, îi cere președintelui Barack Obama grațierea.

„Cererea de graţiere a militarului Manning a fost depusă astăzi de biroul nostru”, a anunţat David Coombs, o informaţie confirmată pentru AFP de Reţeaua pentru susţinerea lui Manning.

Intenția unei astfel de cereri a fost anunțată încă de luna trecută, când Manning a fost declarat vinovat de activități de spionaj și fraudă în cazul scurgerii a 700.000 de documente diplomatice și militare confidențiale.

Manning, ale cărui tulburări legate de identitatea sa sexuală au fost pe larg evocate în cursul procesului, a solicitat, după ce a fost condamnat, să fie de-acum numit Chelsea, oferind asigurări că se simte mai multe femeie decât bărbat.