București: Fântâna de la Universitate nu va mai fi demolată

București: Fântâna de la Universitate nu va mai fi demolată
Foto: dcnews.ro

Celebra fântână arteziană din fața Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București nu va mai fi demolată, conform purtătorului de cuvânt al Administrației Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei, Carmen Dincă. Decizia a fost luată în urma protestelor venite din partea societății civile.

“Domnul primar general este primarul tuturor bucureștenilor, iar după ce mai multe persoane au protestat, deși fântâna nu urma să fie demolată, ci mutată în mijlocul Pieții Universității, a hotărât ca aceasta să rămână la locul ei. Primarul general a hotărât să respecte simbolistica pe care bucureștenii au atribuit-o fântânii. Astfel, se vor face doar lucrările de modernizare a trotuarelor,” a declarat Carmen Dincă pentru HotNews.

Primăria Capitalei, prin intermediul Administrației Străzilor, a început lucrările de reamenajare a spațiului din jurul fântânii la începutul lunii iulie. Potrivit imaginilor afișate la fața locului, fântâna ar fi urmat să fie demolată și înlocuită de o alta. De asmenea, trebuie specificiat că municipalitatea nu a declarat că arteziana va fi muatată în altă parte. Societatea civilă a protestat împotriva demolării acesteia.

Ultima oră
08:25 - Incendiile de pădure se extind în Bulgaria, din cauza valului de căldură. Peste 200 de incendii au loc zilnic în țara vecină
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat