Călin Popescu Tăriceanu: Victor Ponta face cam mult treaba altora. Există riscul să devină un paratrăsnet

Călin Popescu Tăriceanu: Victor Ponta face cam mult treaba altora. Există riscul să devină un paratrăsnet

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu critică dur atitudinea premierului Victor Ponta.  Tăriceanu susţine că premierul face prea mult treaba altora şi există riscul să devină un „paratrăsnet” în cazul în care în anumite domenii nu se ating obiectivele. Călin Popescu Tăriceanu spune că, deşi activitatea premierului  Victor Ponta este peste aşteptările sale, totuşi prin unele din acţiunile sale  premierul  îi eclipsează pe membrii Executivului.

„Amploarea problemelor, multitudinea problemelor face să fie nevoie de o implicare permanentă, nu numai a premierului, ci şi a miniştrilor. Miniştii mi se par uneori estompaţi, cu unele excepţii, evident. (…) I-aş sugera premierului un singur lucru: să ţină cont că şi prezenţa lui, sigur, fără îndoială, foarte utilă, câteodată duce la estomparea personalităţii unora dintre membrii Cabinetului, care ar trebui să aibă curajul să aibă mai multă iniţiativă, să iasă mai mult în faţă şi să-şi asume responsabilităţile ei înşişi”, a afirmat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, într-un interviu pentru Mediafax.

Acesta consideră însă că nu este vorba de un monopol de imagine al premierului Victor Ponta.

„Cred că ar trebui să-i lase pe fiecare să-şi asume propriile responsabilităţi, pentru că, altfel, această atitudine a premierului comportă un risc pentru el şi anume riscul să devină la un moment dat un fel de paratrăsnet în cazul în care în anumite domenii nu sunt atinse obiectivele pe care Guvernul şi le-a anunţat”, a adăugat Tăriceanu”, a  precizat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier îi recomandă lui Victor Ponta să evite măsuri populiste precum reducerea TVA la pâine şi să  ia măsuri pentru diminuarea costurilor cu forţa de muncă, pentru a reduce evaziunea fiscală.