Camera Deputaţilor va dona unor şcoli peste 500 de imprimante şi copiatoare funcţionale

Camera Deputaţilor va dona unor şcoli peste 500 de imprimante şi copiatoare funcţionale

Camera Deputaţilor vrea să reducă consumul de hârtie în Parlament, motiv pentru care va dona unor școli 530 de imprimante şi copiatoare funcţionale strânse din instituţie. Anunțul a venit din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a adăugat că 200 de pomi vor fi salvaţi anual.

„Până la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi scoase din uz la Camera Deputaţilor peste 500 de imprimante. Toate acestea vor fi donate şcolilor. Am vorbit cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi mi-a trimis o listă cu peste 500 de şcoli care vor primi aceste imprimante”, a afirmat Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

Zgonea a precizat că în Camera Deputaţilor erau înscrise în acte 1.250 de imprimante, din care 530 vor fi donate.

„Sper ca până la sfârşitul anului din cele 25.000 de topuri de hârtie să fie consumate numai 12.000 de topuri, iar anul viitor să ajungem la 1.000 – 2.000 de topuri de hârtie. Câteva sute de pomi, dacă nu mă înşel, 200 de pomi vor fi salvaţi anual doar prin efortul colegilor mei parlamentari şi al angajaţilor Camerei Deputaţilor”, a mai spus Zgonea.

El a adăugat că parlamentarii vor fi informaţi pe laptopuri, Ipad-uri, smartphone-uri în legătură cu ordinea de zi, precum şi cu alte documente.