Casa Albă: Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului sirian

Casa Albă: Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului sirian
Casa Albă a anunțat, joi, că președintele american Barack Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului din Siria pentru a pedepsi uzul de arme chimice, fără a aștepta permisiunea ONU...

Casa Albă a anunțat, joi, că președintele american Barack Obama își rezervă dreptul de a acționa unilateral împotriva regimului din Siria pentru a pedepsi uzul de arme chimice, fără a aștepta permisiunea ONU sau aliați. Preşedintele american, care a vorbit despre o „lovitură de avertisment” necesară împotriva Guvernului lui Bashar al-Assad, va da prioritate intereselor Statelor Unite când va decide reacţia ţării sale, a elaborat Josh Earnest, un adjunct al purtătorului de cuvânt al Casei Albe, transmite Mediafax.

„Preşedintele dă socoteală, înainte de orice, americanilor care l-au ales pentru a-i proteja. Iar preşedintele este ferm convins de miza acestei situaţii privind măsuri necesare în vederea protejării intereselor noastre cruciale în domeniul securităţii naţionale”, a adăugat el.

Marie Harf de la Departamentul de Stat a calificat consultările internaţionale pe tema crizei siriene ca „extrem de importante”, dar a avertizat totodată că americanii vor lua decizii „urmărind propriul calendar”.