Cătălin Predoiu: Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană

Cătălin Predoiu: Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană
Foto: evz.ro

Premierul Victor Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană, ceea ce a permis companiei Gold Corporation să ridice problema unor despăgubiri de miliarde de dolari, este de părere liderul PDL Cătălin Predoiu.

„Am cerut premierului să nu mai pronunţe cuvântul despăgubiri. La câteva ore, compania Roşia Montană Gold Corporation a vorbit despre despăgubiri. E mai grav că ministrul Şova recidivează şi mai aruncă un colac de salvare companiei, vorbind de faptul că nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă nu va fi adoptat proiectul”, a spus Cătălin Predoiu.

Liderul PDL a criticat şi tonul pe care l-a abordat compania canadiană, spunând că nu aşa trebuie să se discute cu statul român.

„Proiectul de lege trimis de Guvern la Parlament este unul plin de cianură juridică, lucru sublinitat chiar de aparatul Ministerului Justiţiei pe 18 pagini. Mai grav e că ministrul Justiţiei, în loc să oprească proiectul în Guvern, a dat un aviz cu observaţii”, a spus Cătălin Predoi, citat de Digi24.

Cătălin Predoiu crede că Gold Corporation a fost invitată să acţioneze aşa cum a făcut-o de comportamentul imprudent al premierului VictorPonta şi al ministrului Dan Şova.

„Nu vorbeşti, când eşti un înalt responsabil al statului român, de posibile despăgubiri, e ca şi cum te predai. Nu cred că îi e atât de simplu companiei să înceapă un proces. Îl încurajez pe Ponta: Fii tare, nu te înmuia în şoşoni, pentru că nu e atât de complicată situaţia”, a spus Predoiu.

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)